Waterstof Specialist: de specialist van de toekomst

Om de doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs te behalen, moet de CO2-uitstoot drastisch worden teruggedrongen. Waterstof biedt volgens deskundigen de meeste kansen. De productie van waterstof wordt nu vooral op kleine schaal toegepast, maar zal hiervoor exponentieel moeten groeien. Op termijn zal er daarom een grote vraag ontstaan naar ervaren specialisten met veel kennis op het gebied van waterstof. Om op deze behoefte te anticiperen, biedt Brunel samen met Energy Delta Institute een post-hbo-opleiding aan, waarmee jij je kunt ontwikkelen tot Waterstof Specialist.

Meld je aan

Wat is waterstof?

Waterstof is het meest voorkomende element dat er bestaat. Onder normale omstandigheden is het gasvormig. Op aarde komt waterstof alleen in combinatie met andere elementen voor. Als we het willen gebruiken als energiebron, moet het daarom eerst worden gesplitst. Dit kan worden gedaan op verschillende manieren. De methode die wordt gebruikt, bepaalt of de geproduceerde waterstof ‘schoon’ is.

Essentiële energietransitie

Brunel vindt haar oorsprong in de olie- en gasindustrie en heeft al ruim 45 jaar ervaring op het gebied van energiedragers. Om de doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs te behalen, is de transitie van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen echter essentieel. Door onze intrinsieke motivatie om de wereld beter achter te laten dan we hem aantroffen, willen wij niet alleen werken aan deze energietransitie, maar de energietransitie ook daadwerkelijk realiseren.

Waterstof biedt volgens deskundigen de meeste kansen. Deze energiedrager kan een grote bijdrage leveren aan de industrie, de mobiliteit en de gebouwde omgeving. De Europese Unie wil waterstof op grote schaal gaan inzetten en investeert er maar liefst 250 miljard euro in voor 2030 (Hydrogen Insights, McKinsey & Company). De komende jaren zal de vraag naar Waterstof Specialisten dan ook alleen maar verder toenemen.

Ben jij de toekomstige Waterstof Specialist naar wie we op zoek zijn?

De prognose is dat in de komende vijf jaar veel projecten worden opgestart in Nederland en Europa. In 2030 zijn in Europa hiervoor ongeveer 50.000 specialisten nodig. Brunel biedt in samenwerking met Energy Delta Institute een officieel geaccrediteerde post-hbo-opleiding aan waarmee jij je kunt ontwikkelen tot Waterstof Specialist. Ben jij hbo of wo geschoold in de richting van chemie, mechatronica, elektrotechniek of rechten en beschik jij over meer dan vijf jaar aan werkervaring? Dan is deze post-hbo-opleiding misschien wel iets voor jou.

In een groep van 25 deelnemers leer jij alles op het gebied waterstof. De volledige waardeketen binnen waterstof wordt behandeld, waarbij dieper wordt ingegaan op specifieke onderwerpen. Met een diploma van deze opleiding op zak, kun je direct aan de slag bij een van onze opdrachtgevers, zoals Vattenfall, Engie, Stork, Gasunie of DNV.

 

Bent u op zoek naar specialisten of mogelijkheden om uw eigen specialisten op te leiden tot Waterstof Specialist?

 

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Nicky Steenborg

Recruitment Consultant Engineering

+31623598716