Component test

Meer informatie? Neem contact op met:

Contact photo Dennis Raaijmakers

Dennis Raaijmakers

Managing Concultant

d.raaijmakers@brunel.net

+31 (0)6 575 596 92

Title bullet list

 • Option 1
 • Option 2

Download list

10.000 

10.000 medewerkers over de hele wereld. 

Euronext

Brunel International N.V. is een beursgenoteerd bedrijf op de Euronext Amsterdam en is toegevoegd aan de Amsterdam Small Cal Index (AScX).

35

Brunel is gevestigd in meer dan 35 landen. 

1. Evalueer jezelf 
Vergeet nooit om – voorafgaand aan het beoordelingsgesprek - jezelf te evalueren. Neem bijvoorbeeld je jaarplan door om naar je eigen gestelde doelen te kijken. Heb je ze behaald? Of ben je ervan afgeweken? En waarom was dat dan? Wilde je liever een andere richting op? En heb je dit tussentijds met je leidinggevende besproken? Zo ben je goed voorbereid op eventuele vragen van je leidinggevende, maar verkrijg je zelf ook meer inzicht in je eigen drijfveren. Anja Kromkamp, sourcing consultant Engineering bij Brunel: “Je komt heel sterk over in een beoordelingsgesprek als je het ook hebt aangedurfd om jezelf te evalueren. Durf dus ook kritisch op jezelf te zijn. Dit kun je doen door naar je eigen doelen te kijken, maar ook door feedback op te halen bij collega’s met wie je veel samenwerkt. Probeer dit overigens niet alleen te doen wanneer je een beoordelingsgesprek hebt, maar gedurende het hele jaar. Bijvoorbeeld na afronding van een project. Zo laat je zien dat je altijd gemotiveerd bent om jezelf te verbeteren.”

2. Stel jezelf een doel 

Bepaal voor jezelf wat jij uit het gesprek wilt halen. Wacht je eigenlijk al heel lang op die promotie? Of weet je al een tijdje dat je liever een andere kant op wilt? Houd dit dan in gedachten tijdens je gesprek. Remco van de Berg, team lead Talent Acquisition Center bij Brunel: “Heb je je zinnen gezet op een bepaalde promotie of nieuwe functie? Verras je leidinggevende hier dan niet ineens mee tijdens het beoordelingsgesprek. Grote kans dat hij of zij je dan niet meteen een volledig antwoord kan geven. Natuurlijk kun je alsnog een open gesprek over jouw wensen aangaan, maar het beoordelingsgesprek is hier niet het beste moment voor. Heb je je wens dus nooit eerder uitgesproken? Laat dan weten wat je ambitie is en onderzoek vervolgens (samen met je manager) de mogelijkheden. Is jouw leidinggevende wél volledig op de hoogte van jouw ambities? Probeer hier tijdens het beoordelingsgesprek duidelijkheid over te krijgen. Als het goed is, heeft jouw manager zich hier ook op voorbereid. Het bespreken van jouw toekomstige rol in het bedrijf is namelijk een belangrijk onderdeel van het beoordelingsgesprek.” 

3. Luister actief 
Naar de ander luisteren klinkt als de normaalste zaak van de wereld, maar is vaak toch moeilijker dan je denkt. Grote kans dat je zenuwachtig bent voor het gesprek, waardoor je je minder goed kunt focussen op de boodschap van de ander. Bart Posthumus, managing consultant IT bij Brunel: “Voorkom dat je alleen maar bezig bent met wat jij straks wilt zeggen en hoor ook daadwerkelijk wat de ander zegt.” Er zijn allerlei trucs om actief te luisteren. Dwing jezelf bijvoorbeeld om samen te vatten wat de ander zojuist heeft gezegd of vraag of je de boodschap goed begrepen hebt. Probeer de ander uit te laten praten en voorkom dat je tijdens het gesprek al in de verdediging schiet, bijvoorbeeld door de zinnen van de ander af te maken of met een ‘ja maar…’ te komen. Ben je echt heel erg zenuwachtig en heb je veel moeite om je te focussen op het verhaal van jouw leidinggevende? Geef dit dan eerlijk aan. 

4. Sta open voor kritiek 
Het krijgen van kritiek is nooit leuk, maar bedenk dat het geven ervan vaak ook lastig is. Jouw manager beleeft waarschijnlijk echt geen plezier aan het geven van kritiek, maar wil jou helpen om te groeien. Probeer je voorafgaand aan het gesprek niet te druk te maken over eventuele kritiek; waarschijnlijk heb je jouw verbeterpunten al vaker gehoord. Is dit niet het geval en word je overvallen door nieuwe feedback over jouw functioneren? Probeer dan niet defensief te reageren, maar vraag wat je concreet kunt doen om wél aan de verwachtingen van jouw leidinggevende/het bedrijf te voldoen. Misschien kwamen jullie verwachtingen gewoon niet met elkaar overeen. Dan is dit een mooi moment om weer met elkaar op een lijn te komen. Geef wel aan dat je tussentijdse feedback op prijs zou stellen, zodat je niet verrast wordt tijdens een beoordelingsgesprek. Daardoor creëer je een kans om jezelf te verbeteren. Xavier Hardy, business unit manager Finance & Risk bij Brunel: “Zijn bepaalde zaken het afgelopen jaar niet goed gegaan? En verwacht je hier een vraag over tijdens je gesprek? Durf dit toe te geven en leg de schuld niet bij iemand anders. Je leidinggevende zal dit alleen maar waarderen. Je laat hiermee zien dat je het vermogen tot zelfreflectie hebt en dat is cruciaal als je wilt groeien binnen het bedrijf. Dit wordt nog te vaak onderschat. Wees dus niet bang voor kritiek, maar zie het juist als een kans.” 

5. Blijf groeien
Opluchting, het beoordelingsgesprek zit er weer op en je bent pas over 12 maanden weer aan de beurt. Dit betekent echter niet dat er de komende 12 maanden geen werk aan de winkel is. Doe iets met de feedback die je hebt ontvangen en zet het om naar iets positiefs. Ga in gesprek met collega’s en praat regelmatig bij met je leidinggevende. Zit je nog op de goede weg? Zien je collega’s al verbetering? En zo niet, kunnen zij je misschien helpen? Zo laat je zien dat je écht wilt groeien, zelfs als het niet meteen lukt. Vergeet andersom ook niet om anderen feedback te geven, zelfs je leidinggevende. Zo help je niet alleen jezelf, maar ook de ander en daarmee het gehele bedrijf. Rob Duijs, business unit manager Finance bij Brunel: “Wanneer je gedetacheerd wordt op projecten van een paar maanden tot een jaar, loop je het jaarlijkse beoordelingsgesprek vaak mis. We raden Brunellers daarom altijd aan om zélf het initiatief tot een gesprek met hun leidinggevenden te nemen en niet vast te houden aan dat ene moment per jaar. We merken dat veel Brunellers die gedetacheerd worden een vrij steile groeicurve hebben. Ze halen proactief feedback op en blijven zichzelf hiermee continu ontwikkelen. Het werken bij verschillende bedrijven werkt dan echt in je voordeel.”

Investeer in je carrière. In je netwerk. In jezelf.

 

Waar sta je nu? Waar wil je heen? Wat wil je bereiken? Je loopbaan staat bij Brunel in het teken van groei. Groeien kan op vele manieren. Denk alleen al aan groeien in kennis, ervaring, vrijheid en salaris. Brunel ondersteunt de ontwikkeling die jij wilt doormaken. We bieden je geen standaard opleidingspakket, maar kijken naar een ontwikkelpad dat aansluit bij jouw ambities, ervaring, opleiding specifieke kwaliteiten en je persoonlijke profiel. Alle opleidingen bij Brunel zijn volgens de laatste standaarden.

Waar sta je nu? Waar wil je heen? Wat wil je bereiken? Je loopbaan staat bij Brunel in het teken van groei. Groeien kan op vele manieren. Denk alleen al aan groeien in kennis, ervaring, vrijheid en salaris. Brunel ondersteunt de ontwikkeling die jij wilt doormaken. We bieden je geen standaard opleidingspakket, maar kijken naar een ontwikkelpad dat aansluit bij jouw ambities, ervaring, opleiding specifieke kwaliteiten en je persoonlijke profiel. Alle opleidingen bij Brunel zijn volgens de laatste standaarden.

This embedded content is too large for this screen.

Open in a new tab

Lees ook een van de andere interviews met onze Brunel specialisten

Infocard Arjen Kamphuis Desktop

Arjen Kamphuis

Lead Advisor Information Security IT

Arjen Kamphuis werkte in de vorige eeuw als IT-architect voor IBM aan global networks en computersystemen voor wetenschappelijk onderzoek. Van 2002 tot 2010 adviseerde hij diverse Europese nationale overheden over IT-strategie, opensource en open standaarden. 

Sinds 2006 werkt hij aan informatiebeveiligingsvraagstukken voor bedrijven, nationale overheden en NGO's. Arjen's werk bestrijkt het hele spectrum van reguliere privacy-compliance en security-awareness tot het tegengaan van geavanceerde spionage tegen bedrijven, journalisten en overheden. 

Zijn kennis haalt hij bij en deelt hij met technische experts waaronder (ex) medewerkers van inlichtingendiensten en de professionals die dagelijks in de frontlinies staan van digitale misdaadbestrijding en beveiliging van kritieke infrastructuur.

Traineeships:

 • Traineeship Young specialist

  Traineeship Financiele Dienstverlening

 • Traineeship IT

  Traineeship IT

 • Traineeship Overheidsjurist

  Traineeship Legal

 • Online Marketing Traineeship

  Traineeship Online Marketing

 • /nl-nl/carriere/engineering/traineeships

  Traineeships Engineering

 • 27 februari 2018

 • 05 januari 2018

 • 08 december 2017

Amsterdam

Brunel Amsterdam

John M. Keynesplein 33 Amsterdam Nederland

+31 20 312 50 00

Upload je CV

Wij zijn altijd op zoek naar Automotive talenten!

Upload je CV

Het is goed iets terug te doen voor de maatschappij

Frank del Gatto, Business Unit Manager Marketing & Communicatie Brunel

Like it? Share it!

Engineering Traineeships

Engineering Traineeships

Movares & Brunel

Het motto van Brunel en Movares is: Verbinden.

Vergelijkbare vacatures