Wat is een Project Engineer?

Een Project Engineer is van A tot Z betrokken bij een project. Dat houdt in dat de Project Engineer zich bezighoudt met de voorbereidingen, maar ook met organiseren en plannen. Zodra het project opgestart is, helpt de Project Engineer ook bij de uitvoering. Als het project is opgeleverd, neemt de Project Engineer meestal ook de evaluatie voor zijn rekening.

De verschillen tussen een Project Engineer en een Project Manager

Hoewel deze functies absoluut een aantal overeenkomsten vertonen, verschillen ze op een aantal fronten ook wezenlijk met elkaar. Waar de Project Engineer vooral on-site de verbinding maakt tussen de Project Manager en de technische disciplines van een project, is de Project Manager meer aan de achterkant van een project bezig. Deze projectprofessional zorgt ervoor dat de resultaten van de technische werkzaamheden overeenkomen met de uiteindelijke doelstellingen. De Project Manager is daardoor over het algemeen ook meer bezig met leidinggeven en de communicatie richting stakeholders en andere betrokkenen.

Carrièremogelijkheden als Project Engineer

Binnen Engineering kun je als technisch onderlegde professional alle kanten op. Zo kun je aan de slag als Project Engineer Utility Systemen, Project Engineer Automotive, en ook wat betreft branches heb je het voor het kiezen: Food & Pharma, Production & Manufacturing, Engineering & Design…de manieren om (door) te groeien in dit vakgebied zijn talrijk.