Wat is een IT-specialist?

Een IT specialist is een professional die werkt in de ICT. Ieder bedrijf dat behoefte heeft aan informatie- en communicatietechnologie heeft IT-specialisten in dienst. In principe zou je zelfs kunnen zeggen dat er in elk bedrijf, hoe groot of klein ook, wel wat I(C)T- issues te tackelen zijn. De termen ‘IT’ en ‘ICT’ kunnen overigens prima door elkaar gebruikt worden, al zien we dat het per werkveld verschil of er gesproken wordt over  ‘IT’ of ‘ICT’. Organisaties die behoefte hebben aan IT-oplossingen, komen overigens niet alleen uit de commerciële hoek. Immers, overheidsinstanties, non-profitorganisaties en bijvoorbeeld eenmanszaken gebruiken óók websites, online nieuwsbrieven en andere e-commerce-toepassingen.

Direct naar onze IT vacatures Carrièremogelijkheden voor IT specialisten

Het brede spectrum van de IT’er

Om te beginnen met het beschrijven van wat een IT-Specialist nu eigenlijk allemaal doet, kun je je beter afvragen wat je als IT-Specialist nu eigenlijk níet doet. Het exacte takenpakket van een IT’er hangt namelijk af van zijn of haar expertise enerzijds, en de openstaande vraag van de werkgever/opdrachtgever anderzijds. Algemeen gezegd biedt een ICT’er advies en ondersteuning bij I(C)T-gerelateerde processen. En afhankelijk van het expertisegebied, spitsen die adviezen en die ondersteuning zich verder toe op bijvoorbeeld het bedenken, ontwikkelen en testen van IT-gerelateerde technieken en toepassingen. Aan welke kant van het IT-spectrum jij je als specialist ook bevindt, bottom line is dat je ervoor zorgt dat jouw diensten en oplossingen aansluiten op de wensen van de opdracht-/werkgever waar je aan de slag bent.

IT staat nooit stil; de IT-Specialist dus ook niet

Als vakgebied is IT continu in ontwikkeling. En zoals het er nu naar uitziet, blijft dat nog wel even zo. Voor jou als ICT-Specialist is het dus belangrijk dat je al deze ontwikkelingen op de voet volgt (of misschien zelfs al vóór bent). Hiervoor kun je via Brunel altijd aanvullende, vakgerelateerde certificaten behalen en IT-interactives bijwonen. We hebben zelfs een eigen Agile-community! Daarnaast houdt ook het bijwonen van seminars en congressen jouw IT-kennis up-to-date.

Als IT-Specialist bij Brunel kom je nog eens ergens

Of je nu gaat voor een carrière als IT-Architect, Developer, Tester, Netwerkbeheerder, Servicedeskmedewerker of Systeembeheerder, aan het werk kun je overal. En dat bedoelen we letterlijk. Want je kunt je IT-skills natuurlijk prima inzetten bij één organisatie. Maar wat als je van afwisseling houdt en tegelijkertijd van zekerheid? Dan kun je ervoor kiezen om op detacheringsbasis en/of via een Multi Client Pool aan de slag te gaan. Op deze manier krijg jij een kijkje in diverse IT-keukens, waardoor je snel en veel waardevolle ervaring opdoet. Zo ook via de detacheringsformule van Brunel. Benieuwd naar wat wij voor jouw IT-carrière kunnen betekenen? Wij zetten alvast wat mogelijkheden voor je op een rijtje. Staat jouw ideale vacature er nu niet bij? Stuur ons een open sollicitatie!