Wat is een engineer?

Een Engineer, het woord zegt het al, is specialist binnen het vakgebied Engineering. Nu is deze sector natuurlijk ontzettend breed, vandaar dat we bij Brunel vooral kijken naar de diverse téchnische kanten van het vak. Het werkveld Engineering kan namelijk worden onderverdeeld in meerdere subcategorieën: zo kennen we niet alleen Process Engineers, Mechanical Engineers en Maintenance Engineers, maar ook Chemical Engineers, Sales Engineers, Project Engineers en Werktuigbouwkundig Engineers.

Engineering vacatures

Wat doet een Engineer?

Hoewel ‘Engineer’ als term wel wat heeft van ‘Ingenieur’, denken we bij een Engineer toch aan een bredere toepassing van technische functies binnen het totaalpakket van technische ontwikkeling. Als je bedenkt dat Engineering de som is van het toepassen van zowel wetenschappelijke, economische, wiskundige, als ook sociale en/of praktische kennis (met het oog op het ontwerpen en bouwen van (technische) structuren, apparaten, machines, systemen en methodes die een verbetering van het dagelijks leven beogen), dan begrijp je dat je in dit vakgebied heel wat borden hebt hoog te houden! Er zijn veel verschillende soorten engineers namelijk systeem engineers, BIM engineers, sales engineers en nog veel meer verschillende soorten engineers. 

 

Jezelf verder specialiseren als Engineer

Of je nu denkt aan een loopbaan als Software Engineer, Electrical Engineer, Investment Engineer, Supply Chain Management Engineer of Factory Engineer, je richt je op het bedenken en ontwerpen van technische oplossingen. Dat gaat zo. Als Engineer ben je verantwoordelijk voor zaken als technologisch onderzoek, planning en berekeningen die nodig zijn voor bijvoorbeeld bouwkundige, industriële, agrarische of andersoortige projecten waarbij technologie een voorname rol speelt. Anders gezegd: Engineers houden zich bezig met de ontwikkeling, vernieuwing en verbetering van een project, en het precieze takenpakket van een Engineer is afhankelijk van de vraag van de opdracht- /werkgever. Lees hier het verhaal van een mechanical engineer

 

De Engineers van de toekomst

Is een Engineering carrière iets voor jou? Dan is het handig als je een technische achtergrond hebt. Die achtergrond kan bestaan uit een relevante opleiding op mbo-/hbo- of wo-niveau, maar ook uit stage- en/of werkervaring en bepaalde certificeringen. Dus heb jij bijvoorbeeld een diploma Engineering, Design and Innovation, Technische Bedrijfskunde of Werktuigbouwkunde? Neem vast een kijkje bij onze meest actuele Engineering-vacatures. Ben jij er als (aankomend) Engineer nog niet helemaal uit in welke richting jij je vleugels uit wil slaan? Kijk dan eens bij onze Engineering traineeships, of neem gewoon contact met ons op!