Wat is detachering?

Detachering is kort gezegd het uitlenen van werknemers aan een derde partij, vaak de opdrachtgever. Daarmee stopt het eigenlijk al meteen wat betreft overeenkomsten tussen hoe een detacheringsbureau werkt en hoe een uitzendbureau werkt. Werken op detacheringsbasis biedt de gedetacheerde namelijk de flexibiliteit van het opdoen van ervaring bij verschillende opdrachtgevers, gecombineerd met de zekerheid van één contract. Werk je als uitzendkracht, dan gaat dat op basis van een nieuwe uitzendovereenkomst per project/werkgever. Daarnaast stopt een overeenkomst voor uitzenden zodra de uitzendperiode is afgelopen óf voortijdig wordt beëindigd, om wat voor reden dan ook.

Als gedetacheerde ben je altijd zeker van een vast inkomen

Als je gedetacheerd wordt, dan ga je op interim basis aan de slag bij diverse opdrachtgevers, die jou inlenen. De ene keer rond je een project af in drie maanden, daaropvolgend kan het zijn dat je je voor langere tijd bindt aan een heel ander bedrijf. Dit alles gebeurt op basis van een en dezelfde detacheringsovereenkomst. Op deze manier ben je als gedetacheerde altijd verzekerd van het inkomen dat vermeld staat in de overeenkomst, óók als er na afloop van de ene opdracht niet direct een nieuw project beschikbaar is voor je. Of als een inleenperiode eerder tot een einde komt dan gepland. 

Het voordeel van detachering voor opdrachtgevers

Detachering kan een oplossing zijn voor organisaties die op tijdelijke basis één of meerdere specialisten willen inhuren. Of het nu gaat om tijdelijke vervanging in verband met ziekte of verlof óf om extra ondersteuning tijdens een project of een piekmoment – de aanpak van Brunel als detacheringsbureau biedt uitkomst!

Detachering is goed voor je ontwikkeling

Als gedetacheerde werknemer ben je dus officieel in dienst van het detacheringsbureau, ook al is je werkplek afhankelijk van de opdrachtgever waar je op dat moment gedetacheerd bent. Een detacheringscontract kan zowel voor bepaalde als onbepaalde tijd zijn, maar ga er maar vanuit dat je een contract aangaat voor een langere termijn. Als gedetacheerde houd je zo de regie over je carrière, want je werkveld is altijd het gebied waarin je gespecialiseerd bent en/of waarin je je verder wil ontwikkelen. Denk je aan een detacheringscarrière in een van onze vakgebieden, namelijk Engineering, Finance & Risk, IT, Legal, HR, Marketing & Communicatie of een van de disciplines in de olie- en gasindustrie? Met onze  persoonlijke begeleiding bouw je snel aan een groot netwerk én aan een indrukwekkend cv!

Meer lezen over detachering?

Op zoek naar een carrière? Bekijk hier de mogelijkheden.