Wat is C, C++ en C#?

Wat is C?

C is een populaire programmeertaal die wordt gezien als de basis voor alle andere programmeertalen. In C kunnen lijsten worden geschreven met instructies die een computer vervolgens volgt. Dit wordt voornamelijk gebruikt voor het ontwikkelen van besturingssystemen.

Wat is C++?

C++ is een programmeertaal die is uitgevonden ter uitbreiding van de programmeertaal C. C++ heeft alle kenmerken van C met twee nieuwe concepten, namelijk classes en objects. C++ is één van de meest gebruikte talen dankzij de vele toepassingen. Net als C, kan ook met C++ besturingssystemen worden ontwikkeld. C++ is ook een veel gebruikte taal voor het bouwen van games en animaties. Webbrowsers als Google Chrome en Mozilla Firefox zijn geschreven in C++.

Wat is C#?

C# (uitgesproken als C sharp) is een programmeertaal uitgevonden door Microsoft die wordt gebruikt om software te ontwikkelen. De grootste toepassing van C# is het ontwikkelen van (web)applicaties. C# is een multi-paradigma programmeertaal, m.a.w. er kunnen verschillende programmeertechnieken door elkaar worden gebruikt.

Bekijk hier de mogelijkheden als C# .NET developer bij Brunel.