Wat is Agile?

De Agile manier van werken kenmerkt zich door het werken in korte en overzichtelijke perioden met tussentijdse opleveringen. Op deze manier kan feedback van de klant of eindgebruiker meteen verwerkt worden, waardoor het eindresultaat in principe niet meer tegen kan vallen. 

Agile werken is niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Dat is weleens anders geweest. Tot en met de jaren ’80 van de vorige eeuw werd er voornamelijk volgens de zogenaamde watervalmethode gewerkt: specificaties werden per opeenvolgende fase afgerond en hierna kon er niets meer worden aangepast. Je kunt je wel voorstellen wat er dus gebeurde met veranderende klantwensen en feedback van eindgebruikers…he-le-maal niets

Spiegelen, sparren en sprinten

Op een gegeven moment kwamen een aantal softwareontwikkelaars bij elkaar om op een informele manier te sparren over hun visie en ervaringen. Toen bleek dat er heel wat overeenkomsten waren in hun manier van werken en denken, stelden ze gezamenlijk het Agile Manifest op, waarin het belang van flexibiliteit en aanpassingsvermogen sterk naar voren komt.

Lees meer over Agile werken