DISC: Kleurrijk communiceren

Iedere dag heb je contact met mensen, thuis, op weg, en op je werk. Klanten, medewerkers, collega’s, familieleden, buren... Soms zit je met iemand ‘op dezelfde golflengte’ en soms lijkt het alsof je van totaal verschillende planeten komt. Met sommigen kun je goed overweg, met anderen heb je moeite. Wat doe je als de ander gedrag vertoont waar jij moeite mee hebt, bijvoorbeeld als je wordt aangesproken door een autoritaire gesprekspartner op een felle en dwingende toon? Of, wat word je aanpak als je een timide en weinig spraakzame gesprekspartner ergens enthousiast over wilt maken en het lukt niet? En hoe ga je om met een praatgrage en overenthousiaste collega die jou steeds overstemt tijdens een vergadering? De sleutel tot de antwoorden ligt in het begrijpen en toepassen van de psychologie die schuilgaat achter gedrag en de vele kleuren die je binnen gedrag kunt herkennen.

Voor wie is deze training? 

De training Kleurrijk Communiceren is geschikt voor iedere professional die (meer) inzicht wil krijgen in zijn of haar eigen kwaliteiten & valkuilen en in zijn of haar eigen communicatie- en gedragsstijl. Maar ook als je de gedragingen van anderen wilt leren herkennen en hiermee kunt omgaan en investeren in een betere relatie en/of samenwerking.

In deze training leer je hoe je mensen kunt herkennen aan hun gedrag en hoe je kunt omgaan met verschillende gedragingen. Enerzijds zodat je met hen een ‘klik’ kunt krijgen en je je eigen doelen kunt behalen. Anderzijds om conflicten te voorkomen en je staande te houden in voor jou lastige situaties.

Onderwerpen

In de training komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:
• Het herkennen van verschillende gedragsstijlen
• Het herkennen van je eigen gedragsstijl
• Hoe je kan inspelen op de gedragsstijl van de ander

Praktisch

  • Locatie: Brunel kantoor 
  • Duur: 1 dag

Meer weten over deze training?

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op

Contactformulier