Campus op de Academy

Brunel biedt een campusprogramma van soft skill trainingen en sollicitatieworkshops aan. Helemaal afgestemd op studenten, zodat zij goed beslagen ten ijs komen bij hun eerste baan – en de weg daar naartoe. Ons programma is een waardevolle aanvulling gebleken op het standaard lesaanbod. Bij een aantal hogescholen en universiteiten, Zoals Fontys Eindhoven en Hanze, zijn onze trainingen namelijk al opgenomen in het curriculum!

Ben jij student of docent en ben jij op zoek naar een arbeidsmarktgerichte aanvulling op het lesprogramma? Check hieronder onze trainingen en workshops. En neem gerust contact op met een van onze Campus Consultants.

Soft skill trainingen

Naast alle vakinhoudelijke kennis die studenten tijdens hun studietijd opdoen, zijn persoonlijke vaardigheden óók belangrijk. Daar lopen veel starters tegenaan als ze net beginnen op de arbeidsmarkt. Denk aan doelgericht communiceren, onderhandelen of jezelf pitchen.

Wij helpen studenten graag met deze zogenaamde ‘soft skills’. Ze zullen goed van pas komen tijdens het sollicitatieproces en op de werkvloer.

Overzicht soft skill trainingen

 • Onderhandelen 
 • Effectief communiceren
 • Personal Branding
 • Presenteren en Pitchen
 • Ontdek jouw drijfveren
 • Wat is jouw voorkleur?


  Sollicitatieworkshops

  Tijdens onze sollicitatieworkshops bereiden we studenten voor op het sollicitatieproces. Denk aan het opstellen van een cv, schrijven van een motivatiebrief of het maken van een goed LinkedIn-profiel. Niet te vergeten het sollicitatiegesprek zelf: hoe bereid je het voor, welke vragen mag je stellen?

  Als alles goed gaat, volgt er na het sollicitatiegesprek een arbeidsvoorwaardengesprek. Ook daarvoor hebben we een training gemaakt. Hierin leren studenten onder andere wat het verschil is tussen primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, en welke onderhandelbaar zijn. Daarnaast kunnen deze trainingen worden uitgebreid met een praktijkonderdeel. Zo organiseren we op diverse Brunel locaties workshops waarbij we gesprekken kunnen oefenen, zo voelt het voor de studenten net echt.

  Overzicht sollicitatieworkshops

 • Solliciteren
 • Oefen het solliciteren
 • Maak je LinkedIn-profiel sollicitatieproof!
 • LinkedIn
 • Onderhandelen over arbeidsvoorwaardengesprek

Voorbeelden van samenwerking

Om een beeld te krijgen bij hoe een samenwerking met Brunel eruit kan zien, staan hieronder wat voorbeelden van partnerships met onderwijsinstellingen:

 • Bij de Hogeschool van Amsterdam is Brunel partner voor het programma Professionele Vaardigheden.
 • Brunel is partner van Hogeschool Rotterdam voor de opleiding Automotive. Programmacoördinator Brahim Boukhari zegt over de samenwerking:

  “Als opleiding Automotive Hogeschool Rotterdam vinden wij dat techniekonderwijs verder gaat dan technologie snappen en toepassen. We investeren daarom ook heel bewust in de manier waarop onze young professionals zichzelf positioneren en presenteren in de praktijk. We zéggen niet alleen dat we een contextrijke leeromgeving voor onze studenten creëren, wij doén dit ook. Voor de ontwikkeling van onze opleidingscompetentie ‘Professioneel Handelen’ wordt een hands-on aanpak gehanteerd, waarbij wij direct (just-in-time) inspelen op de vraag van de studenten. In het programma spelen de workshops van Brunel een belangrijke rol om onze studenten bewust te maken van de wijze waarop professionals in het beroepenveld kijken naar de manieren waarop onze studenten zich daar profileren. Het resultaat hiervan is dat het leren voor onze studenten betekenisvoller wordt. Samen met Brunel werken wij aan de vorming van onze toekomstige Automotive ingenieurs!

 • Brunel is Partner in Education van Fontys Eindhoven. Directeur Ad Vissers zegt daarover:

   “Al ruim tien jaar werken wij samen met het bedrijfsleven. Op deze manier zijn wij in staat om vernieuwend en inspirerend onderwijs te verzorgen. Deze samenwerking is geen bijzaak of een vrijblijvende onderneming. Juist door bedrijven intensief bij het onderwijs te betrekken, wordt het curriculum betekenisvoller voor zowel de student als de docent. En uiteindelijk ook voor het bedrijfsleven.”
 •