Brunel Academy

Brunel gelooft in ontwikkelen. Want ontwikkeling brengt je verder. Jezelf. Je team. Eigenlijk alle mensen om je heen. Ben je op zoek naar een volgende stap, voor jezelf of je team? Laat ons je helpen!

Jezelf ontwikkelen kan op ontelbaar veel manieren. Een opleiding doen, een online training volgen, een-op-een gecoacht worden. Of gewoon zo veel mogelijk lezen over een onderwerp. En vergeet niet hoe belangrijk brainstormen met collega’s of een pittige discussie met je leidinggevende kan zijn. Je leert elke dag, bewust en onbewust.

De Brunel Academy is dé plek om te leren en ontwikkelen. Onze Academy is er voor iedereen. Ons doel? Mensen verder brengen. Of je nu bij ons werkt of ergens anders. We helpen collega’s en klanten met hun ontwikkeling. We laten starters een goed begin op de arbeidsmarkt maken. En zorgen ervoor dat professionals zichzelf blijven uitdagen.

De Brunel Academy staat voor:

  • Bewezen effectieve leermethodes
  • Hard en soft skills ontwikkelen
  • Advies en oplossingen op maat
  • Gedreven, gecertificeerde trainers
  •  Ervaring met uiteenlopende sectoren

Trainers uit de praktijk

De kracht van onze trainingen zit in onze trainers. Het zijn experts uit het veld die nog regelmatig meemaken hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Ze zijn opgeleid voor het trainersvak en hebben de nodige certificaten.

Omdat ze bij verschillende grote bedrijven in de keuken mogen kijken, leren ze vanuit verschillende sectoren, branches en afdelingen wat wel en niet werkt. Zo ontwikkelen zij zich ook zelf elke dag weer.

Ontmoet onze trainers

Succesvoller leren

Onthouden is herinneren. Maar iets herinneren zorgt er nog niet voor dat je het kunt toepassen en dus ergens beter in kunt worden. Om ergens beter in te worden, moet je leren.

Als je leert, maak je patronen van verbindingen in je hersenen. Deze patronen worden eerst in je werkgeheugen (korte termijn) opgeslagen. Belangrijk is om deze patronen op te slaan in je referentiegeheugen (lange termijn). Om dit voor elkaar te krijgen, moet je deze nieuwe patronen vaak uitvoeren. Zo vaak, dat ze niet nieuw meer zijn. Leren is dus een zaak veel doen.

De Brunel Academy gaat voor 100% leren. We gebruiken daarvoor het 70:20:10 model:

  • 10%: leren van trainingen en opleidingen
  • 20%: leren van coaching en feedback
  • 70%: leren door te doen

De 10…

… gaat over trainingen, live of online. Dit zijn sessies waarin je nieuwe kennis, inzichten en vaardigheden opdoet. Voor een optimaal effect vindt er na de training nog een vervolg plaats. Op deze manier veranker je de nieuwe kennis in je geheugen.

De 20…

… gaat over coaching, feedback en ondersteuning van bijvoorbeeld je HR-consultant, leidinggevende of van een (ervaren) collega.

De 70…

… gaat over doen, doen, en nog eens doen. Wat je hebt geleerd, toepassen in de praktijk. Dat gaat meestal niet in één keer goed. En al helemaal niet vanzelf. Daarom is het ook 70%: een groot deel van je tijd zul je actief bezig moeten zijn om ervoor te zorgen dat onthouden leren wordt.