World Port Hackathon

vrijdag 4 september 2015

Op 4 & 5 september, tijdens de Wereldhavendagen, vindt de World Port Hackathon 2015 plaats op de RDM Campus in Rotterdam. Brunel is een van de partners die het evenement mogelijk maakt.

Deelnemers gaan al hackend aan de slag met data om echte challenges uit de Rotterdamse haven op te lossen. Deze uitdagingen liggen op het gebied van Maritieme Infrastructuur, Logistiek & Connectiviteit en Safety & Security en zijn door de partnerbedrijven zelf aangedragen. Denk aan vraagstukken als: Hoe kunnen we direct inzicht krijgen welke gevaarlijke stoffen in een gebied aanwezig zijn? En: Is er een systeem te bedenken dat schippers inzicht geeft in de voor hen beschikbare plekken en hoelang ze er kunnen blijven?

Tijdens het oplossen van de cases is er coole techniek om mee te experimenteren en 'the Internet of Things' tastbaar te maken: sensoren, smart watches, Google Glass, Oculus Rift en ga zo maar door. Er zijn bovendien presentaties en experts die meer uitleg kunnen geven over de werking ervan.

Bij de Hackathon zijn verschillende geldprijzen te winnen tot 4.000,-. Daarnaast worden kansrijke ideeën en oplossingen direct aan bedrijven gepresenteerd en na afloop worden er verdere presentaties bij bedrijven georganiseerd. Maar minstens zo interessant of nog interessanter: je krijgt de kans om je IT vaardigheden te laten zien aan verschillende grote organisaties en zo hier misschien zelfs een mooie carrière aan over te houden. Kijk voor meer informatie op http://www.worldporthackathon.com/nl/

Like it? Share it!