Big Data-analyse in Volvo Ocean Race

maandag 13 oktober 2014

De Universiteit Twente wordt de wetenschappelijke partner van het Nederlandse Team Brunel tijdens de Volvo Ocean Race. Deze meest prestigieuze zeilwedstrijd ter wereld wordt driejaarlijks gehouden en startte dit weekend met de eerste oceaanetappe naar Kaapstad. Studenten uit Twente gaan tijdens het evenement, wat in totaal negen maanden duurt, big data-analyse uitvoeren.

De vakgroep Industrial Engineering and Business Information Systems (IEBIS) van de Universiteit Twente heeft de afgelopen periode de infrastructuur aangelegd voor analyse van de big data die uit het schip komt.

Alle deelnemende teams zeilen met een identieke boot. Ook worden dezelfde materialen gebruikt en mogen de deelnemers niet aan de boten sleutelen. Data-analyse en de beslissingen die daaruit voortkomen, kunnen dus een groot verschil maken.

Tijdens de stops tussen de etappes ondersteunen de studenten Team Brunel met analyses van de data die is verkregen aan de hand van sensoren op het schip. De studenten doen zo in een uitdagende omgeving ervaring op met real time big sensordata.

Like it? Share it!