Door Brunel gesponsord team verbreekt wereldrecord

maandag 16 september 2013

Met een snelheid van 133,78 kilometer per uur verbrak Sebastiaan Bowier zaterdag in de Verenigde Staten het wereldrecord op een ligfiets van studenten van de TU Delft, laat een woordvoerder van het Nederlandse team zondag weten. De studenten van het Human Power Team van de TU Delft worden gesponsord door Brunel.

De snelheid werd geklokt op een meettraject van 200 meter, na een aanloop van 8 kilometer op een kaarsrechte en vlakke weg. Het wereldrecord stond eerder op 133,3 kilometer per uur, op naam van de Canadees Sam Whittingham. Het nieuwe record wordt vermeld in het Guinness Book of World Records.

De 'hightech' ligfiets waarmee Bowier de recordsnelheid bereikte heeft volgens de universiteit een kap die 'extreem weinig' luchtweerstand heeft. Ook kreeg de fiets een speciale coating die ook gebruikt wordt bij Formule 1-voertuigen.

Lees hier het volledige artikel

Like it? Share it!