Green Team Twente presenteert auto voor Shell Eco Marathon

vrijdag 11 mei 2012

Het team doet van 17 tot en met 19 mei in Rotterdam mee aan de Shell Eco-marathon Europe, een race waar zuinig rijden centraal staat. De auto van het team moet omgerekend 1000 kilometer kunnen rijden met één liter benzine.

Tijdens het evenement zullen ruim 200 teams uit heel Europa een race van 10 rondes rondom het stadion van Ahoy afleggen. Binnen deze teams bestaat er een grote diversiteit, aangezien er in twee klassen deelgenomen kan worden en verschillende brandstoftypen zijn toegestaan.

Green Team Twente neemt deel in de UrbanConcept klasse, waarbij de auto voorzien moet zijn van een aantal alledaagse accessoires, zoals een ruitenwisser, verlichting en een kofferbak. Verder dient de auto elke ronde een korte stop te maken. Als brandstof heeft het Twentse team voor waterstof gekozen die door een brandstofcel wordt omgezet naar elektriciteit.

De auto van Green Team Twente bevat een reeks inventieve oplossingen, die moeten zorgen dat de auto zo min mogelijk brandstof verbruikt. Om te beginnen is er een aandrijving met naafmotoren, die de elektriciteit zeer efficiënt omzetten naar beweging, gekoppeld aan een systeem dat de remenergie opslaat en hergebruikt bij het optrekken. Verder heeft het team een lichtgewicht chassis ontworpen met slechts één centrale buis en is de ophanging, die ook direct voor de vering zorgt, gemaakt van koolstofvezel.

Brunel steunt dit initiatief en heeft een gedeelte van de sponsoring op zich genomen. Meer weten? http://www.greenteamtwente.nl/

Like it? Share it!