De melkkoe van detachering is verleden tijd voor IT-bedrijven

donderdag 28 oktober 2010

In Het Financieele Dagblad van 8 oktober 2010 werd Brunel IT directeur Arjan de Vries gevraagd om zijn deskundige mening voor een artikel met als titel: ‘De melkkoe van detachering is verleden tijd voor IT-bedrijven’ en de subtitel:. ‘Automatiseerder wordt door klant gedwongen tot meer resultaatverantwoordelijkheid’.

Meer resultaatverantwoordelijkheid

’Wat we zien is een volwassenwording van de branche’, zegt directeur Arjan de Vries van detacheerder Brunel IT. ‘Ik ben blij met de extra verantwoordelijkheid. Laat de overheid ons maar uitdagen.’ De Vries vervolgt: ‘Er zitten heel veel excessen in de markt: jarenlang mensen ergens parkeren zonder overzicht van wie waar zit en wat hij of zij doet; zzp’ers die zich maximaal zitten in te vreten in een bedrijf. Dat wordt ook onze branche verweten.’ Brunel IT handelt daarom niet meer in cv’s maar in bedrijfscontinuïteit: de detacheerder biedt de garantie dat de externe personeelsbezetting op peil blijft door het opvangen van medewerkers die vertrekken.

Niet zomaar al het werk naar India sturen

In een subartikel over offshoring genaamd: ‘Niet zomaar al het werk naar India sturen’ wordt Brunel IT nogmaals genoemd door Tom Rodrigues , zelfstandig adviseur bij onder meer het ministerie van Sociale Zaken: ‘Ik heb niets tegen offshoring, dat is onvermijdelijk, ik zeg alleen dat we er niet meteen naar moeten grijpen. We hebben hier veel meer oplossingen voorhanden dan we denken.’ Hij noemt onder meer de voorbeelden van Conclusion en Brunel IT, die het middensegment van detachering opzoeken met relatief lage tarieven van €40 tot €60 per uur en daarbij garanderen dat ziektegevallen opgevangen worden.

Bron: Het Financieele Dagblad

Like it? Share it!