Het kantoor van Jan Arie van Barneveld

maandag 16 augustus 2010

Het mooiste van een nieuw pand betrekken is dat je met een schone lei begint; je kunt het helemaal volgens je nieuwste inzichten inrichten. We hebben dat gedaan aan de hand van de ervaringen met ons vorige pand. Dat was een meer conventioneel kantoor, met veel kleine kamertjes en vaste werkplekken, wat de dynamiek in je organisatie niet ten goede komt. Veel van onze mensen zijn vaak buiten de deur aan het werk, zodat vaste werkplekken leeg bleven. Dat doen we hier compleet anders.’

Inrichting

'We wilden met dit pand vooral gastvrij zijn. Je kunt gemakkelijk binnenlopen, wordt niet aan een standaardreceptie ontvangen maar aan een receptiebar met koffie. En dezelfde centrale ruimte wordt door veel van onze mensen en groepen gebruikt om na een overleg nog even informeel na te praten. Een gastvrij pand is belangrijk voor een bedrijf als dit: onze producten zijn mensen en onze klanten zijn mensen. De stijl is strak en we gebruiken veel gelakt wit en lange zichtlijnen, maar het geheel moet tijdloos zijn en na twee decennia nog steeds actueel aanvoelen. Daarom hebben we veel custom design en designklassiekers gebruikt.’

Maatwerk

‘Heyligers heeft de vrije hand gekregen bij het ontwerp. De grote meubels, zoals de tafels, wandkasten en overleghoeken, zijn door de architecten ontworpen en op maat uitgevoerd door Smeulders uit Nuenen. Ondanks de veelheid aan vormen en kleuren, voelt het hele pand daardoor toch aan als één geheel. De verlichting is een mix van diverse merken en armaturen, de grote lampen in de vide zijn helemaal op maat gemaakt.’

Bron: Quote

Like it? Share it!