5 redenen waarom een organisatie voor een interim professional kiest

Ben jij ook benieuwd waarom je een interim professional aan moet nemen? De meeste bedrijven willen werknemers aan zich binden en kiezen ervoor om een vast diensverband aan te bieden. Toch zijn er veel goede redenen voor een organisatie om voor een interim professional te kiezen in plaats van een vaste kracht. Lees hieronder de 5 meest belangrijke redenen.

1. Een interim professional is perfect voor tijdelijke en complexe projecten

De meest voor de hand liggende reden om een interim specialist in te schakelen: er is een tijdelijk project waar bepaalde expertise voor nodig is die niet in huis is. Daarnaast is er interim capaciteit nodig voor het extra werk dat een project met zich meebrengt. Een interim specialist is in te huren voor de duur van het project en gespecialiseerd in de klus. Ideaal dus.

2. Een interim professional kan direct aan de slag

In tijden van hoogconjunctuur stapelt het werk zich vaak op. Een organisatie heeft meestal meteen iemand nodig, anders blijven belangrijke projecten te lang liggen. Een specialist die werkt op interim basis kan vaak binnen een week beginnen. Het zoeken en aannemen van vast (hoogopgeleid) personeel duurt soms wel twee tot drie maanden. Een ervaren interimmer is gewend om zelfstandig aan de slag te gaan en heeft weinig inwerktijd nodig. Met een interimmer blijft er dus geen werk liggen als er te weinig vaste krachten zijn.

3. Een interim professional heeft een frisse blik

Vaak zijn bepaalde manieren van werken al zo gewoon geworden dat niemand zich afvraagt waarom dingen gaan zoals ze gaan in een organisatie. Een goede interim specialist durft vragen te stellen: waarom doen jullie dit eigenlijk zo? En wat is het resultaat? Kan het niet anders? Het dwingt een organisatie om kritisch naar de eigen processen te kijken. Daarbij stelt een ervaren interim specialist niet alleen vragen, maar komt ook met oplossingen. En daar wordt een organisatie uiteindelijk alleen maar beter van.

4. Een interim professional brengt kennis van andere organisaties mee

De implementatie van nieuwe software, een internationale marketingcampagne, een reorganisatie… een interim specialist heeft bij veel andere organisaties voor dezelfde uitdagingen gestaan. En weet dus wat er goed en fout ging bij soortgelijke projecten. De adviezen die hij/zij geeft zijn dus gebaseerd op brede praktijkervaring. Daarnaast heeft hij/zij vaak een groot interim netwerk van collega’s uit hetzelfde vakgebied die ingeschakeld kunnen worden voor advies.

5. Een interim professional helpt je de ideale vaste kracht te vinden

Soms is het nog niet helemaal duidelijk door wie de vacature in moet worden gevuld. Een interim specialist kan het werk oppakken en de functie mede vorm geven. Ook kan de interim specialist meedenken over de invulling van de rol of zelfs betrokken worden bij het selectieproces. En uiteindelijk kan de interim specialist de nieuwe medewerker natuurlijk uitstekend inwerken op de functie.

Kortom: het lijkt aantrekkelijk om in deze tijd medewerkers vast in dienst te nemen, maar er zijn nog steeds veel situaties denkbaar waarbij het handig is om te kunnen putten uit een uitgebreid interim netwerk. Bij Brunel werken diverse interim professionals op het gebied van Engineering, IT, Legal, Finance, Marketing & Communicatie. Zoekt u een goede interim specialist? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek of voor directe bemiddeling.

Like it? Share it!