KYC Analist vacatures

Witwaspraktijken, malafide transacties en terrorismefinanciering: zomaar drie voorbeelden van wat een nachtmerrie zou zijn voor iedere financiële instelling. Want de insteek van toonaangevende banken is dat zij precies weten met wie ze zakendoen, zodat klanten met frauduleuze bedoelingen geen misbruik kunnen maken van hun diensten. Dit is cruciaal, want de goede reputatie van een bank is het resultaat van een goede, transparante en integere bedrijfsvoering. En wat goed is, willen we natuurlijk graag goed houden.

Solliciteer direct Bekijk alle KYC Analist vacatures

Jouw rol als KYC Analist

Als KYC Analist fungeer je als sparringpartner voor zowel interne als externe stakeholders, aan wie je prima kunt uitleggen welke acties je hebt ingezet en met welke reden. Samen met een team van ervaren Compliance-specialisten doe je er iedere dag alles aan om ervoor te zorgen dat het klantenbestand van de bank zuiver blijft. Of dat betekent dat ieder bedrijf zomaar klant kan worden bij deze bank? Dat niet; hoe meer, hoe beter is niet bepaald het motto van onze opdrachtgevers. Juist aan een weloverwogen aanpak hebben zij namelijk hun succes te danken. Aan jou de taak om dit zo te houden. KYC gaat dus echt over het monitoren en beoordelen van klantdossiers en geldstromen. Bij ING, Rabobank, ABN AMRO, De Volksbank, Handelsbanken, Van Lanschot of een verzekeringsmaatschappij, het is maar net waar jij als KYC Analist het beste tot je recht komt. Dankzij de verschillende bronnen die je gebruikt voor je onderzoek, krijg je al snel een goed beeld van wat het doel is van een klant en of er bij samenwerking een reputatierisico ontstaat voor onze opdrachtgever, de bank. Je toetst overigens niet alleen klanten tijdens de onboarding. Ervaring leert namelijk dat het ook voorkomt dat bestaande klanten met wie de bank al langer zakendoet, een risico kunnen worden voor de bank. Periodieke reviews en alert driven reviews horen daarom ook bij jouw werk.

KYC: onaangename verrassingen voorkomen

De meeste verrassingen zijn alleen leuk als ze in cadeaupapier zitten. Vandaar dat je als KYC-Specialist (Know Your Customer) alles in het werk stelt om nare verrassingen te voorkomen. Dus voordat een nieuwe of bestaande klant een rekening kan openen, een lening kan afsluiten of een nieuwe dienst kan afnemen, vindt er eerst een uitgebreide klantanalyse plaats. Alles om te voorkomen dat onaangename verrassingen het imago van de bank aantasten. Dat analytische en onderzoekende skills hierbij uitstekend van pas komen, zal je dan weer niet verrassen. Nieuwsgierigheid is immers de poort naar kennis. En dat bedoelen we op meerdere manieren: je kunt nieuwsgierig zijn naar nieuwe kennis, maar natuurlijk ook naar het waaróm van bepaalde kennis. Is het wel aan jou besteed om je neus in andermans financiële zaken te steken? Solliciteer dan vandaag nog.

Je hebt tools en bronnen tot je beschikking waar detectives alleen maar van kunnen dromen

Bekijk jouw mogelijkheden binnen Compliance:

KYC en Customer Due Diligence (CDD)

Wanneer er zich ongebruikelijke acties of transacties voordoen, zijn financiële instellingen wettelijk verplicht de identiteit van de desbetreffende klant vast te stellen, en melding te maken van deze ongebruikelijke activiteiten. De Customer Due Diligence-verplichtingen (CDD) zijn in Nederland vastgelegd in de Wet op het financieel toezicht (Wft), de Sanctiewet 1997 en de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Het verschilt overigens per organisatie of bedrijf of deze onder de Wwft of de Sanctiewet valt.

Voor ongebruikelijke transacties hebben financiële instellingen een meldingsplicht

Carrière maken als KYC Analist

Zoals jij je als KYC-Analist, Customer Due Diligence Specialist, AML Expert of Wholesale CDD Expert inzet bij onze opdrachtgevers, zo zetten wij ons in voor jou. Gedetacheerd worden door Brunel Finance & Risk betekent namelijk dat je bij ons in dienst treedt. Bij ons draait het om jou, dus wij houden altijd een oogje in het zeil. Hoe dat eruit ziet? Je hebt je eigen Brunel-consultant die jou begeleidt, contact met je houdt, nieuwe projecten voor je vindt en jouw carrière en ontwikkeling vooropstelt. En wat dacht je van:

  • Een salaris tussen € 2.200,- en € 6.000,- op basis van 40 uur
  • Diverse interessante bonuskansen bovenop je salaris
  • Een opleidingsbudget, zoals voor cursussen bij ACAMS en NCI. Bekijk hier alvast de                                      opleidingsmogelijkheden
  • Carrièrebegeleiding van een Brunel Finance & Risk-consultant
  • Diverse events, kortingen én toegang tot de Brunel Compliance Community

Als je via ons aan de slag gaat als KYC Specialist, CDD Analist, Sanctie Specialist of Anti Money Laundering Specialist (AML), krijg je toegang tot tools en bronnen waar Sherlock Holmes-fans alleen maar van kunnen dromen. Als een echte detective spit je de desbetreffende klantdossiers van a tot z door. Klopt alles? Of ontbreken er gegevens? Geen detail ontsnapt aan jouw aandacht. Het maakt daarbij geen verschil of het gaat om een grootzakelijke klant of om een klant die actief is in de publieke sector; jouw doel is om het klantenbestand van je opdrachtgever zuiver te houden.

Graag meer informatie over KYC Analisten? Neem vrijblijvend contact met ons op:

Leonie Comello

Senior Consultant Finance Risk & Compliance bij Brunel

06 53 27 30 46

Wij zijn altijd op zoek naar Know Your Customer-specialisten. Stuur ons een open sollicitatie.

Upload je cv