Compliance Officer vacatures

Het vakgebied van Compliance is flink aan het veranderen. Waar het tot voor kort vooral over de naleving van wet- en regelgeving binnen de financiële dienstverlening ging, is dat tegenwoordig een stuk breder. Tegelijk verandert ook de rol van Compliance Officer. Benieuwd wat een Compliance Officer tegenwoordig zoal doet en of een carrière als Compliance Officer bij Brunel wat voor jou is? Je ontdekt het hier!

Solliciteer direct Bekijk alle Compliance Officer vacatures

Wat is een Compliance Officer? Jouw rol

Compliance draait in de basis om het naleven van wet- en regelgeving en het versterken van de integriteit binnen een organisatie. In de functie van Compliance Officer houd jij als interne toezichthouder in de gaten of regels en normen binnen een organisatie worden nageleefd, maar geef je ook advies en verzorg je onder andere interne trainingen om integriteit te verbeteren. Tot voor kort ging de functie van Compliance Officer vooral over de naleving van de Wft (Wet op het financieel toezicht). Maar het beroep van een Compliance Officer heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. Door veranderende normen, technologieën, economieën en maatschappelijke verwachtingen heeft de Compliance Officer het een stuk drukker gekregen! Naast financieel toezicht gaat het vakgebied tegenwoordig ook over Conduct & Ethics, gedragswetenschap en trends in de markt.

Wat zijn jouw taken als Compliance Officer? Om bovenstaande omschrijving concreter te maken, nemen we je mee in enkele taken die uitgevoerd worden door een Compliance Officer. Uiteraard zal het exacte takenpakket verschillen per organisatie, net als op welke Compliance-onderdelen de focus ligt.

  • Toezien op naleven van normen: monitoren van de naleving van regels, procedures en normen.                Onderzoek doen naar eventuele misstanden en problemen.
  • Veranderingen begeleiden: volgen van veranderingen binnen de organisatie, risico’s beoordelen en          vertalen van nieuwe ontwikkelingen naar passend beleid en procedures
  • Integriteit en bedrijfscultuur verbeteren: door middel van interne trainingen over (de betekenis                van) gedragsregels, door advies te geven en management te betrekken.

logo

Bekijk jouw mogelijkheden binnen Compliance:

Waar werkt een Compliance Officer?

Compliance Officers werken tegenwoordig al lang niet meer alleen bij financiële instellingen. Al zijn ze daar nog altijd zeer geliefd. Door de verbreding van het vakgebied, is Compliance tegenwoordig in verschillende branches een belangrijk punt van aandacht. Als Compliance officer kun je daarom tegenwoordig net zo goed bij een commercieel bedrijf of overheidsinstantie aan de slag.

Salaris van een Compliance Officer

Wat je als Compliance Officer in Nederland gemiddeld aan salaris ontvangt, is afhankelijk van een aantal factoren. Hierbij kun je denken aan zaken als ervaring, verantwoordelijkheden en bij welke organisatie je aan de slag gaat. Gemiddeld ligt het salaris tussen de €3500 en de €7000.

Werken als Compliance Officer

Wil jij aan de slag binnen de wereld van Compliance? Om Compliance Officer te worden zit je bij Brunel goed! Ook ervaren Compliance officers kunnen bij ons de volgende stap in hun carrière maken. Een Compliance Officer is analytisch en oplossingsgericht. Hij of zij ziet in vragen of dilemma's geen problemen, maar uitdagingen. Beslissingen worden niet gemaakt op onderbuikgevoelens maar op basis van data en feiten. Ook kijkt deze professional niet alleen naar wat juridisch juist is en ‘geld oplevert’, maar ook naar de ethische aspecten van een bepaalde keuze of verandering.

Jouw carrière als Compliance Officer bij Brunel

Door het continu veranderende vakgebied en de toename van het belang ervan bij organisaties, is er steeds meer vraag naar specialisten binnen de wereld van Compliance. Als Compliance Officer heb je de banen dan ook voor het uitkiezen tegenwoordig! Waarom je dan voor Brunel kiest?

  • Combinatie van flexibiliteit en zekerheid: je komt bij ons in dienst, maar werkt voor verschillende              opdrachtgevers. Je kiest zelf uit een breed portfolio aan toonaangevende opdrachtgevers.
  • Je maakt deel uit van een community; reken op uitnodigingen voor events, interactives en                          natuurlijk gezellige borrels!
  • Profiteer van financiële voordelen als bonussen en korting op premies en verzekeringen.
  • Ontwikkel jezelf via Brunel! Als Bruneller behaal je (aanvullende) vakgerelateerde certificaten en                volg je opleidingen en trainingen om je kennis op peil te houden. Wij faciliteren en vergoeden dit                voor je.

Graag meer informatie over Compliance Officers? Neem vrijblijvend contact met ons op:

Mariska Kuperus

Sales Consultant Finance & Risk

+31 6 20 08 73 49

Wij zijn altijd op zoek naar Compliance Officers. Stuur ons een open sollicitatie.

Upload je cv