Brunel Compliance Community

Tot voor kort werd Compliance vooral gezien als het ‘naleven van wet- en regelgeving binnen de financiële dienstverlening’. Maar inmiddels gaat het bij Compliance om veel meer dan rule based werken. De focus verschuift veel meer naar principle based werken, waarin het nastreven van een integere en duurzame organisatie een centrale plek inneemt tussen de bedrijfsdoelen. Daarnaast zien we dat ook het werkveld voor Compliance-specialisten zich verruimt; het aantal niet-financiële bedrijven dat het belang van Compliance erkent blijft maar groeien.

Solliciteer direct!

Compliance Specialist: meer mogelijkheden

Aangezien de inhoud van het Compliance-vakgebied en de mogelijkheden in het werkveld nog flink in beweging zijn, kunnen we wel stellen dat ook de rol van Compliance Specialisten een metamorfose ondergaat. Nu steeds duidelijker wordt dat Compliance alle werknemers binnen een bedrijf of (overheids)organisatie aangaat, komt er wat dat betreft ook meer verantwoordelijkheid te liggen bij de werknemers en het management zelf. Voor de Compliance Specialist zit de uitdaging hem steeds vaker met name in het vergroten van de bewustwording van een integere bedrijfsvoering en het continu bijspijkeren van de eigen kennis en vaardigheden. We zien hierdoor een grotere differentiatie in de carrièremogelijkheden binnen het Compliance-werkveld ontstaan.

Aan de slag binnen het Compliance-werkveld

Bij welk soort bedrijf je als Compliance Specialist ook aan de slag gaat - een financiële instelling, een ander commercieel bedrijf of een overheidsorganisatie – Compliance is niet meer weg te denken uit de zakelijke dienstverlening. En het is ook niet meer alleen (financiële) wet- en regelgeving die de toon aangeeft; ook vanuit andere hoeken zijn er ethische aspecten waar rekening mee moet worden gehouden. Hoe zit het bijvoorbeeld met de Code Of Conduct van een bedrijf? En wat doen we met dilemma’s waarin iets juridisch gezien misschien juist is, maar sociaal gezien niet wordt geaccepteerd? Compliance is hard op weg om een filosofie te worden, waarin casuïstiek een grote rol speelt en waarbij van alle betrokkenen een bepaalde gedragsverandering verwacht wordt. En dat is nu net, wat dit vakgebied zo interessant maakt!

Bekijk jouw mogelijkheden binnen de Brunel Compliance Community:

Jouw carrière als Compliance Specialist

Oplossingsgericht en analytisch als je bent, zie jij iedere vraag, elk dilemma en de meeste problemen als een uitdaging. Dat geldt ook voor je carrière: jouw analyses en bevindingen zijn tenslotte allesbepalend voor het verloop daarvan. Kristalheldere feiten, daar baseer jij je keuzes op. Dat de vraag naar Compliance Specialisten maar blijft stijgen is je vast niet ontgaan. In feite kun jij overal wel aan de slag! Waarom je dan voor Brunel kiest? Omdat je als Compliance Specialist via Brunel:

  • Zelf uit een breed portfolio aan toonaangevende opdrachtgevers kiest
  • Diverse projecten afwisselt met de zekerheid van een vast contract
  • Direct toegang krijgt tot de Brunel Compliance Community
  • Certificaten als Wwft, KYC-CDD en AML Foundation op onze kosten behaalt
  • De opleiding Financieel Rechercheren kunt volgen
  • Profiteert van financiële voordelen als bonussen en korting op diverse premies

Natuurlijk neem jij als Compliance Specialist niet zomaar genoegen met een opsomming. Liever analyseer en onderzoek jij de zaken zélf. Kom jij als Compliance Specialist bij ons op gesprek, dan doen wij daarom graag een boekje open over wie onze opdrachtgevers zijn, wat de voordelen zijn van de Brunel Compliance Community, wat je precies kunt verwachten en welk ontwikkelpad je via Brunel kunt volgen. Uiteindelijk draait jouw hele vakgebied om transparantie, nietwaar?

Zet je jouw carrière voort als CDD Analist, Compliance Officer of KYC Analist? Onderzoek direct welke vacature het beste bij jou past.

Meer weten? Neem direct contact op

Leonie Comello

Senior Consultant Finance Risk & Compliance bij Brunel

06 53 27 30 46