Scrum Master vacatures

Hoor je de term ‘Agile’ voorbijkomen, dan duurt het meestal niet lang voordat ook het woord ‘Scrum’ valt. Dit komt natuurlijk doordat Scrum een van de bekendere frameworks is om invulling te geven aan de Agile way of working. Agile en Scrum worden dus vaak samen gebruikt. Scrum is een middel om tot het gewenste eindresultaat voor de klant te komen. Om van zelfsturende Scrum-teams een succes te maken, is van alle betrokken teamleden een bepaalde mindset nodig. De Scrum Master is degene die het team hierin begeleidt, coacht en faciliteert. Interesse in jezelf ontwikkelen tot goede Scrum Master? Lees dan verder!

Bekijk onze Scrum Master vacatures Bekijk alle Agile vactures

De kracht van Scrum

Het geheim of de kracht van Scrum zit ’m voornamelijk in flexibiliteit. En wel in de breedste zin van het woord. Want voordat er ook maar enigszins sprake kan zijn van een Agile transformatie, maakt een organisatie een transitie door. En dat vraagt behoorlijk wat flexibiliteit en aanpassingsvermogen van teams. De rol van jou als Scrum Master is om teams mee te nemen in de achterliggende gedachte van continue verandering. Voor betere en snellere resultaten voor de klant is het immers nodig dat de zelfsturende Scrum-teams de juiste mindset hebben. Jij leidt het team en het project in goede banen en zorgt dat alles efficiënt verloopt.

Scrum als framework

Een Agile mindset, dus. Want het doel waar je als team naartoe werkt verandert niet, alleen de manier van werken pas je aan als de omstandigheden daarom vragen. Binnen het Scrum-raamwerk wordt vaak gewerkt in sprints. En dan hebben we het niet over de laatste 50 meter van een hardloopcircuit, maar over korte, cyclische periodes in een project. Elke scrum bestaat uit een aantal vaste sprint events.

Tijdens de cycli, ofwel iteraties, werkt een Scrum-team in een kort tijdsbestek intensief aan een bepaalde specificatie of fase van een project of product. De taken en projecten staan allemaal weergegeven in de product backlog. Een van de Scrum-tools die tijdens sprints vaak wordt gebruikt is de daily stand-up. Hierin staan drie vragen centraal:

 • Wat heb je bereikt sinds de vorige stand-up?
 • Wat is je doel voor de volgende stand-up?
 • Waar loop je tegenaan, waar heb je hulp bij nodig?

Scrummen en gescrumd worden

Na de daily stand-up zijn alle taken en doelen van het team zichtbaar op het (online) Scrum-board. Deze inzichtelijkheid leidt niet alleen tot een groter verantwoordelijkheidsgevoel bij alle teamleden, maar bevordert ook de samenwerking tussen de collega’s onderling.

De Scrum Master heeft de verantwoordelijkheid en vervult de rol van coach voor het development team, begeleider en facilitator. Bottlenecks, hiccups of andere dingen die afleiden? De Scrum Master heeft ogen, oren en voelsprieten die het team helpen het juiste proces te volgen om de doelstellingen te behalen.

De Brunel Agile Community 

De Agile way of working en het Scrum framework kennen hun oorsprong in de IT/ICT; inmiddels zijn ook bedrijven in andere branches overtuigd van de voordelen van Agile werken. Vanuit Brunel bieden wij onze Agile specialisten een heel breed opleidingsaanbod, omdat wij het belangrijk vinden dat zij zich kunnen blijven ontwikkelen. En er is meer. Zo hebben we bij Brunel onze eigen Agile community: de Brunel Agile Community! Deze community is opgericht door en voor Agile specialisten.

De leden van de Brunel Agile Community komen een aantal keer per jaar samen om kennis te delen en te leren van elkaar. Ook organiseren ze (online) workshops, geven ze trainingen en faciliteren ze interventies. Als Agile specialist bij Brunel heb je dus niet alleen het voordeel van diverse projecten bij verschillende opdrachtgevers, je maakt ook deel uit van een hechte community die je helpt te groeien in je vak.

Over groeien gesproken…

Of je nu al beschikt over de nodige Scrum-certificeringen zoals PSP, PSM, CSM, SAFe, LeSS en Nexus of niet, Brunel heeft altijd een vacature die bij je past. Dus wil je meer leren over verschillende frameworks of wil je hier juist al mee aan de slag? Laat het ons weten. Maar ook als je toe bent aan complexe scaling vraagstukken of bijvoorbeeld je coaching-skills meer wil gaan inzetten, horen wij dat graag. Alle Scrum-specialisten hebben in ieder geval één ding gemeen: ze zijn leergierig en willen zich blijven ontwikkelen. Bij Brunel zijn we daarop voorbereid; mis jij nog een bepaald Scrum-certificaat of wil je graag een opleiding volgen? Ga met ons in gesprek en samen vullen we jouw wensen in. Ja, óók als het gaat om het verbeteren of finetunen van je softskills: wij faciliteren zodat jij kunt excelleren en je kunt blijven ontwikkelen.

Bekijk het verhaal van Won - Agile Coach en Scrum Master

Aan de slag als Scrum Master via Brunel

Zoals jij graag je Scrum-team naar het volgende level helpt, zo doen wij er alles aan om werk te maken van jouw carrière als Scrum Master. Dus herken jij jezelf in onderstaand profiel? *

 • Je hebt een academisch werk- en denkniveau
 • Je beschikt over minimaal 2 jaar werkervaring als Scrum Master
 • Je weet hoe je je stakeholders betrokken houdt
 • Je bent in het bezit van een Scrum Master-certificaat (PSM of CSM)
 • Je hebt ervaring met dienend leiderschap, coaching en Agile werken

* Dan gaan wij graag het gesprek met je aan! Samen met jou bekijken we welke opdracht, welk project en welke opdrachtgever past bij jouw ambities, kennis en kunde.

Misschien ben je benieuwd welke organisaties al zijn gestart met de transitie naar Agile werken. Of wil je weten hoe jij je als Scrum Master bij Brunel nog verder kunt ontwikkelen, en wat je kunt betekenen voor onze Agile Community. Dat bespreken wij graag met je, net als wat jij van ons mag verwachten als we met elkaar in zee gaan. Een greep:

 • Een diversiteit aan projecten bij verschillende opdrachtgevers
 • Waardoor jij je op een organische en vlotte manier verder ontwikkelt
 • Deel uitmaken van een actieve Agile Community: de Brunel Agile Community
 • Een mooi salaris dat is afgestemd op jouw kennis en kunde
 • Uitnodigingen voor vakgerelateerde (online) events, kennissessies en meet-ups
 • Een opleidingsbudget, zodat je kunt blijven groeien in je vak

Meer informatie? Neem contact op met:

Anne Jan Dragt

Consultant IT

+31 6 12 62 13 83

Niet gevonden waar je naar op zoek was? Stuur ons een open sollicitatie!

Upload je cv