YES!Delft Students

Over YES!Delft Students

YES!Delft Students is in 2009 opgericht om ondernemerschap te promoten onder studenten. Ondernemerschapskennis was tot dan toe slecht vertegenwoordigd in Delft, en met de komst van YES!Delft Students kwam daar verandering in. De vraag naar de organisatie was enorm: in 8 jaar tijd hebben zij een groot netwerk weten op te bouwen dat blijft daarin groeien. Tegenwoordig richten zij zich niet meer op het inspireren van studenten alleen, maar op het gehele traject: van idee tot startup. In dit traject biedt YES!Delft Students verschillende programma’s en evenementen aan waar studenten in kunnen participeren. Hun motto luidt dan ook: “Where Students Become Entrepreneurs”.

 

Samenwerking met Brunel

De parallel tussen YES!Delft Students en Brunel is de ondernemende, resultaat gedreven geest van beide organisaties. Waar YES!Delft studenten ondersteunt in het opzetten van een onderneming en het vermarkten van een innovatief idee staat entrepreneurship hoog in het vaandel bij Brunel. Door training, goede begeleiding en zelftonplooiing ontwikkelen Brunel medewerkers hun eigen personal brand en runnen zij hun eigen winkel als belangrijk onderdeel binnen de organisatie. 
Leuk detail is dat de oprichter van Brunel, Jan Brand, ooit zelf student was aan de TU Delft. Zodoende is de oprichting van Brunel ook in Delft tot stand gekomen.

Door het grote netwerk van YES!Delft Students op de TU Delft, de contacten van Brunel in het bedrijfsleven en de kennis van beide partijen krijgen studenten de handvatten aangereikt om hun carrière flitsend te starten met hun eigen start-up of in een rol als specialist bij Brunel.

 

 

Events

Bij YES! Delft Students organiseren verschillende commissies het gehele jaar door evenementen, lezingen of activiteiten die in het teken staan van ondernemen. De commissies kunnen hun ideeën pitchen aan Brunel. Het doel hiervan is dat de verschillende commissies leren om investeerders te overtuigen waarom er in hun product of dienst geïnvesteerd moet worden. Door op deze manier te werken, leren zij direct de eerste valkuilen, tegenslagen of overwinningen.

De commissies krijgen de opdracht om te kijken naar Brunel. Vragen als; wie is Brunel? Wat past er bij deze organisatie en passen wij met ons idee in dit plaatje? Hoe verkopen we ons product of dienst en hoe overtuigen we Brunel dat er geïnvesteerd moet worden. Een mooie leerschool waarbij Brunel vanuit haar kennis en expertise de student helpt zich voor te bereiden op de arbeidsmarkt.

Huidige sponsoring & samenwerkingen: