YES!Delft Students

Over YES!Delft Students

YES!Delft Students is in 2009 opgericht om ondernemerschap te promoten onder studenten. Ondernemerschapskennis was tot dan toe slecht vertegenwoordigd in Delft, en met de komst van YES!Delft Students kwam daar verandering in. De vraag naar de organisatie was enorm: in 8 jaar tijd hebben zij een groot netwerk weten op te bouwen dat blijft daarin groeien. Tegenwoordig richten zij zich niet meer op het inspireren van studenten alleen, maar op het gehele traject: van idee tot startup. In dit traject biedt YES!Delft Students verschillende programma’s en evenementen aan waar studenten in kunnen participeren. Hun motto luidt dan ook: “Where Students Become Entrepreneurs”.

 

Samenwerking met Brunel

De parallel tussen YES!Delft Students en Brunel is de ondernemende, resultaat gedreven geest van beide organisaties. Waar YES!Delft studenten ondersteunt in het opzetten van een onderneming en het vermarkten van een innovatief idee staat entrepreneurship hoog in het vaandel bij Brunel. Door training, goede begeleiding en zelftonplooiing ontwikkelen Brunel medewerkers hun eigen personal brand en runnen zij hun eigen winkel als belangrijk onderdeel binnen de organisatie. 
Leuk detail is dat de oprichter van Brunel, Jan Brand, ooit zelf student was aan de TU Delft. Zodoende is de oprichting van Brunel ook in Delft tot stand gekomen.

Door het grote netwerk van YES!Delft Students op de TU Delft, de contacten van Brunel in het bedrijfsleven en de kennis van beide partijen krijgen studenten de handvatten aangereikt om hun carrière flitsend te starten met hun eigen start-up of in een rol als specialist bij Brunel.

 

 

Events

Om studenten kennis te laten maken met ondernemen wordt een serie evenementen georganiseerd die met de Volvo Ocean Race als overkoepelend thema aan elkaar gekoppeld zijn. Met het bezoeken van de events, het hebben van innovatieve ideeën en het winnen van wedstrijden tijdens de evenementen verzamelen studenten punten. Aan het eind van de race verdienen de hoogst geklasseerden een bijzondere prijs bij de aankomst in Scheveningen.

Events Datum
Week van het ondernemerschap       13 -17 november 2017  
Do it game 16 november 2017
CleanTech Challenge 8 januari - 3 april 2018
Entrepreneurship Day 28 februari 2018 
Start-up Challenge 2 maart 2018
Lecture n.t.b.
Your Idea! 8 mei 2018
 1-2 Start-up weekend 8, 9 & 10 juni 2018