Werken bij de overheid

Je hebt er al vaker over nagedacht: werken bij de overheid. Met ruim zestienhonderd overheidsorganisaties liggen er in iedere sector wel kansen. Binnen IT voor automatiseringsprojecten, binnen de financiële sector voor investeringsprojecten… Wat je vakgebied ook is, je draagt bij de overheid altijd iets bij aan onze maatschappij. En via Brunel verlies je jouw eigen ontwikkeling daarbij nooit uit het oog. Aan de slag bij een gemeente, provincie of de Rijksoverheid? Ontdek jouw mogelijkheden bij Brunel.

Bekijk alle overheidsvacatures

Wat jij bij de overheid kunt doen

De meeste overheidsprojecten gaan niet over één nacht ijs. Logisch, want die hebben direct of indirect invloed op duizenden mensen. Denk aan projecten voor het beter signaleren van cyberspionage tot en met het verduurzamen van ziekenhuizen. Met zulke drastische veranderingen is goede denkkracht essentieel. De kritische blik van een Overheidsjurist, de technische skills van een Java Developer, de leidinggevende kwaliteiten van een Projectleider... Iedere specialist bij de overheid voegt iets toe. Bij de overheid komen je ideeën van de grond. Zo zijn de nieuwsberichten over klimaatverandering je vast niet ontgaan; we moeten flink aan de bak om verdere schade te voorkomen. Ook digitalisering en automatisering worden voor de overheid steeds belangrijker, wat voortdurend vraagt om innovatie en vernieuwing. En daarvoor zijn specialisten zoals jij hard nodig.

Aan de slag bij overheidsorganisaties

IT
Binnen IT kun je bij de overheid meerdere kanten op, van de technische kant tot aan de businesszijde. Als IT-specialist bij de overheid richt jij je voornamelijk op digitalisering, informatisering en automatisering. Zo kun je als Business Analist aan de slag bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), of als Projectmanager bij Gemeente Den Haag. Wat dacht je van een baan als DevOps Engineer bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat? Bij de overheid is IT volop in beweging, goede kennis van IT is daardoor een must! Jouw IT-kennis benutten bij een overheidsorganisatie?

Engineering
Je wil iets betekenen in je vakgebied; impact maken. Bijvoorbeeld als Technisch Adviseur voor de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland), waarbij je duurzaamheidsadviezen uitbrengt aan bedrijven. Of onderzoekt of circulaire projecten voldoen aan de daarvoor gestelde milieueisen. Met het milieu heeft natuurlijk iedere Engineer bij de overheid te maken; je hebt een gigantische invloed op onze omgeving. Invloed uitoefenen met jouw technische kennis?

Legal
Meer thuis in het Burgerlijk Wetboek? Wellicht is een juridisch overheidsproject iets voor jou. Zeker met de nieuwe Omgevingswet in aantocht, wordt de vraag naar juristen steeds groter. Ieder dossier moet aan deze wet voldoen, elke wijziging moet worden doorgevoerd. Als Overheidsjurist of Jurist Bestuursrecht help jij instellingen soepel door deze overgang heen. Dát is impact. Impact maken bij een overheidsorganisatie?

Detachering bij de overheid via Brunel


Als specialist bij de overheid zet jij je in voor jezelf én het maatschappelijk belang. Je waarborgt of stimuleert een fijne leefomgeving, en biedt burgers – direct of indirect – kansen voor hun ontwikkeling. Wat jou ook weer kansen biedt voor jouw ontwikkeling! Kies je voor werken bij de overheid via Brunel, dan kun je namelijk rekenen op:

  • Gevarieerde projecten en opdrachten bij overheidsorganisaties
  • Opleidingsmogelijkheden in je vakgebied op kosten van Brunel
  • Toegang tot exclusieve kennissessies, workshops en borrels
  • Begeleiding tijdens ieder project door een vaste Brunel-consultant

  • En dat is slechts het tipje van de sluier, want de rest hangt af van jouw persoonlijke wensen en doelen. Geen twee specialisten hebben immers hetzelfde voor ogen. We horen graag van jou wat jij belangrijk vindt in een baan. En waar jij jezelf het liefst aan de slag ziet gaan. Daar eens over praten?