Solar Boat Twente

De Solar Boat Twente is een door studenten opgezet project dat gericht is op het ontwerpen en ontwikkelen van een zelfgemaakte zonneboot. Het multidisciplinaire team, bestaande uit studenten van Universiteit Twente, is zelf verantwoordelijk voor het gehele proces. Naast de technische aspecten, betekent dit ook het werven van sponsoren en de marketing rondom het project. Zij krijgen niet alleen steun op financieel gebied maar ook door middel van technische kennis of materiaal vanuit bedrijven.

Brunel & het Solar Boat team

Brunel is één van de bedrijven die de Solar Boat Twente ondersteunt. Met onze deelname aan de Volvo Ocean Race en onze expertise in de Engineering branche is er een duidelijk raakvlak met dit project. De studenten krijgen de mogelijkheid om te sparren met Brunel engineers zodat beide partijen hun kennis kunnen uitwisselen en de studenten het design van hun boot kunnen optimaliseren.

Resultaten kampioenschappen

Het project heeft nu het eerste jaar achter de rug wat erg succesvol is geweest. op het Nederlands Kampioenschap is het team derde geworden in de topklasse. op het Wereld Kampioenschap in Monaco zijn ze als derde in het klassement geëindigd en zowel bij de Solar Race Rotterdam als de Solar Boat Regatta in Duitsland werden zij tweede. Al met al prestaties waar wij als sponsor trots op zijn, zeker voor een debuterend team.