Online Marketing Traineeship

Ben jij klaar voor een uitdaging met toekomstperspectief? In Nederland is er een groeiend tekort aan online marketing professionals. Veel organisaties worden daardoor beperkt in hun groeiambities. Er is echt een gap tussen de skills waarmee studenten uit hun opleiding komen en de behoefte van bedrijven.

Bij Brunel willen we een bijdrage leveren om dat probleem op te lossen in de vorm van een online marketing traineeship. Met een goede theoretische basis en voldoende hands-on ervaring gaan wij veelbelovende young professionals in sneltreintempo opleiden tot volwaardige online marketeers/ growth hackers. Vanuit bedrijven is daar veel vraag naar dus de carrièreperspectieven voor online marketing trainees zijn dan ook uitstekend.

Het online marketing traineeship programma
Een online marketeer moet van steeds meer markten thuis zijn. Van data-analyse en -visualisatie, search engine optimization, het advertentieprogramma van Google, basis programmeerskills in talen zoals html, persuasive psychology, content marketing, social media marketing of het opzetten van A/B-experimenten. Het is weliswaar niet mogelijk om binnen een jaar expert te worden op al die gebieden, maar je kunt wel op een niveau komen waarmee je volwaardig kunt samenwerken met experts in die vakgebieden. Gedurende het traineeship krijg je in stapjes steeds meer kennis die je ook direct gaat toepassen in je werkweek.

De ervaring van Brunel leert ons dat je er met alleen vakkennis ook niet altijd komt en dat juist de softskills van onze medewerkers vaak de echte carrièrebooster zijn. Hiervoor heeft Brunel een uitgebreid en jarenlang getweakt softskillprogramma. Met onder andere een introductiebootcamp voor nieuwe medewerkers, trainingen in presenteren, consultancy, scrum, timemanagement en bijvoorbeeld een DISC-training om meer inzicht te krijgen in communicatiestijlen en -voorkeuren. Kortom, een volwaardige kickstart van je carrière.

Direct hands-on werkervaring

Als online marketing trainee krijg je binnen een maand de medeverantwoordelijkheid over een eigen businessline, waarbij het jouw taak wordt om samen met je senior online marketing collega’s de online aanwezigheid van jouw businessline te verbeteren. In overleg kom je uit bij Engineering, IT of Marketing, Legal en Finance. Voor die businessline ga je webpagina’s bouwen, Facebookcampagnes opzetten, analyses maken, experimenten opzetten, pilots draaien met nieuwe recruitmentplatforms, wervende content maken in de vorm van blogs, infographics of video’s. Het eindresultaat van jouw inspanningen? Dat je jaarlijks honderden mensen helpt aan een gave nieuwe baan en dat je bedrijven wiens ambitie stagneert door een tekort aan werknemers weer helpt groeien.

Een toekomst als interimmer?
Wanneer wij overtuigd zijn dat je als volwaardige professional van toegevoegde waarde kunt zijn bij onze klanten gaan we in overleg of je als interimmer aan de slag kunt. Als interimmer switch je om de zoveel tijd van opdrachtgever, je kijkt dus regelmatig in de keuken van een nieuw bedrijf waardoor je veel sneller en meer leert dan wanneer je bij hetzelfde bedrijf blijft. Ikea, Philips of ABN AMRO zijn bijvoorbeeld klanten waarbij je in korte tijd en zonder schuldgevoel of cv-issues via Brunel kunt jobhoppen met een vast contract.

Wat we van jou verwachten

Online marketing is erg dynamisch en not for the faint of heart. We zoeken super pientere, leergierige, onderzoekende mensen die niet bang zijn voor nieuwigheid. Ieder jaar komt er wel nieuwe software bij die jij je voor een deel zelfstandig eigen zal moeten gaan maken. Trial and error hoort erbij. Een deel van je opleiding zal bestaan uit online cursussen of op zijn tijd een boek lezen. Ook een gevoel voor humor en een positieve attitude zijn belangrijk. Heb je al online ervaring met je eigen webshop, blog of social media account dan is dat uiteraard een dikke pre. Binnen online marketing zijn er verschillende profielen. Kan jij van nature catchy content schrijven of heb je een vlijmscherp analytisch vermogen dan ben je ook extra welkom. 

Team en bedrijf
Het marketingteam van Brunel bestaat uit meer dan tien collega’s. Er heerst een uitstekende sfeer en teamspirit. Van je collega’s kan je ook veel leren, van projectmanagement tot video editing. De gemiddelde leeftijd is rond de dertig met een mooie balans van stagiaires, young professionals en veteranen in het vak. Buiten de marketingafdeling heeft Brunel een groot netwerk van marketing specialisten, waarbij er regelmatig externe inspirerende kennissessies worden gehouden. Dus ook als je extra coaching wilt op een bepaald vlak kunnen we je altijd koppelen aan een expert uit ons netwerk.

Momenteel zit het traineeship vol. Maar met kandidaten die al enkele jaren online marketing ervaring hebben komen we graag in contact. Binnenkort start er weer een nieuw traineeship.

Je Traineeship voorbereiden?