Online Marketeer worden

vrijdag 22 maart 2019

Wij krijgen wekelijks een hele berg aan cv's binnen van starters die aan ons Online Marketing Traineeship willen deelnemen. Zo'n traineeship is ideaal als je net bent afgestudeerd.  De ruimte is helaas beperkt waardoor wij veel ambitieuze starters moeten afwijzen. Niet getreurd! Er zijn genoeg manieren om zonder werkervaring toch een voet tussen de deur te krijgen in de Online Marketing wereld. Hoe? Dat lees je hieronder!

Een aantal tips:

• Zorg dat jouw ambitie ook echt uit jouw curriculum vitae blijkt. Je komt veel gemotiveerder over als je alle Google certificaten al hebt gehaald en op je cv hebt staan. Iemand die zegt leergierig te zijn, maar dat niet is af te lezen van zijn of haar cv, valt door de mand. Nieuwsgierigheid is echt essentieel voor Online Marketeers. Zorg dat die van je cv afspat!

• Iedere vorm van online ervaring helpt. Start bijvoorbeeld een persoonlijk blog. Je kunt een account maken op Wordpress tegen niet al te veel geld. Probeer op je Wordpress blog eens wat producten in een Woocommerce webshop te zetten. Of werk met SEO plugin Yoast aan je vindbaarheid op Google.  Misschien kun je ook al social media traffic naar je Wordpress site genereren. Bouw A/B tests op je landingspagina en koppel je Google Analytics account eraan. Denk vervolgens eens na over de conversies die je daar in wilt stellen. 

• Laat zien dat je het bedrijf kent. Doe research naar de geschiedenis, belangrijke ontwikkelingen en missie van de organistatie. Je hebt een streepje voor als je in je motivatiebrief al kunt lezen dat je je hebt verdiept in het bedrijf en de functie.

• Ga je inlezen. Volg Frankwatching op de voet. Onderaan deze pagina vindt je blogs over o.a. Google events en Google Tag Manager. Zoek actief naar andere blogs over Online Marketing Tools. Neem een paar uur de tijd om HTML basics te leren. Volg cursussen over bijvoorbeeld CRO op Udemy of over SEO op Coursera. Verdiep je in Growth Tribe op Facebook.

Help een goed doel of een vriend met een eigen bedrijf. Optimaliseer en verbeter hun website of social media. Of help ze met het opbouwen. Veel lokale vrijwilliger centrales zitten te springen om vrijwillige digital mediaprofessionals

Met bovenstaande tips in je achterhoofd en alle certificaten op zak is die toffe baan een kwestie van tijd. Bedrijven kunnen zien dat je nieuwsgierig bent en de juiste ambitie bezit. Zo kom je er wel!

Meer weten over Online Marketing (tools)?

Like it? Share it!