Content Specialist

Je zit op het puntje van je stoel bij het horen van je volgende opdracht. Voor een nieuw onderdeel van de bedrijfswebsite ligt de content-creatie in jouw handen. Je ziet het gelijk helemaal voor je: een lekker overtuigende SEO-tekst, perfect samenwerkende beelden, een goede SEA-campagne… Jij zorgt er wel voor dat deze pagina wordt gevonden! Als Content Specialist ben je de stille kracht achter de content van allerlei bedrijven. Algoritmes te slim af zijn met jouw SEO- en SEA-skills? Ga nieuwe content challenges aan via Brunel!

Content specialist vacatures

De content kameleon    

Van ziekenhuizen tot banken, iedere organisatie wil gezien worden. Je kunt nog zoveel aandacht aan een product of dienst besteden, als niemand je vindt is dat zinloos. Jij als Content Specialist voorkomt dat: met behulp van keywordtools, Google Analytics en passende copy bereik én overtuig jij precies de gewenste doelgroep. Je gebruikt steeds hetzelfde trucje! Wacht even, natuurlijk niet. Jij weet dat je niet iedereen over een kam kunt scheren. Geen twee doelgroepen vragen om dezelfde aanpak. Als Content Specialist ben je er een ster in je aan te passen aan de groep die je target. Een content kameleon, noemen ze je ook wel, en dat is niet zomaar.

Opdrachten van een Content Specialist

In de rol van Content Specialist verleg je moeiteloos de focus van de ene doelgroep naar de andere. En je past je al even gemakkelijk aan als het gaat om de bedrijven waarvoor je werkt. Wist je dat je daardoor goed bij Brunel past? Je kunt via ons bijvoorbeeld op interim basis…

…als Content Redacteur aan de slag bij een energieleverancier. Data-driven campagnes waarvoor jíj de content bedenkt, creëert en verspreidt. Zowel beeldmateriaal als geschreven content zet je in op de Direct Marketing-kanalen van het bedrijf. Samen met de andere Content Kings & Queens in je team uiteraard.

…nieuwe systemen voorzien van beeld en tekst bij een Nederlandse grootbank. Stel: je gaat samen met een UX Specialist, een Visual Designer en een aantal Developers om de tafel. De basis voor nieuwe systemen staat, maar relevante content ontbreekt. Aan jou de uitdaging om relevante content te verzamelen én te schrijven die aansluit op de contentstrategie, de contentrichtlijnen en de nieuwe systemen.

…bezoekers van een online shop met jouw content overtuigen. Beeld of tekst; in dit E-commercebedrijf manage jij allebei. Je redigeert teksten, schakelt met stakeholders en waarborgt de kwaliteit. Soms is het enkel een kwestie van een andere belichting op een foto, of een actievere zinsopbouw in een productomschrijving. Jij als Content Manager hebt oog voor zulke details. 

Lees hier over de ervaringen van een Content Specialist.

Als interimmer aan de slag

Het lijkt je wel wat, op interim basis content creëren en beheren. Je wil graag als Content Specialist aan de slag via Brunel! Op voorwaarde dat dit jou naast die afwisselende opdrachten voldoende oplevert… Herkenbaar? Als Content Specialist bij Brunel in dienst profiteer je ook van:

  • Je eigen opleidingsbudget voor het volgen van vakcursussen – zoals over Google Ads
  • Begeleiding van een Brunel-consultant – die je ook helpt steeds de beste opdrachten te scoren
  • Altijd financiële zekerheid, dankzij je vaste salaris met diverse bonuskansen daarbovenop
  • Een fijne pensioenregeling en fikse kortingen op verzekeringen en culturele evenementen

Get social (with us)

Je hebt al langere tijd bewezen dat je de online content-kneepjes in de vingers hebt. Je weet hoe een goede SEO-tekst eruitziet, hoe je CMS’en beheert en hoe je content laat aanslaan op social media. Kortom, je bent een Content Specialist die verwachtingen waarmaakt. En nu ben je toe aan nieuwe werkomgevingen: met een goede sfeer, voldoende uitdaging en veel afwisseling. Check? Content Specialist, get social with us. Vertel ons hoe jouw ideale content job eruitziet!

Interesse? Bekijk de vacatures!

Content specialist vacatures

Meer weten over de mogelijkheden?

Gaby Khan

Recruitment Consultant

+31 6 20 88 44 85