Communicatiespecialist vacatures

Wat hebben een elevator pitch, een flyer en een post op social media met elkaar gemeen? Het gaat in alle drie de gevallen om communicatie-uitingen met een specifiek doel. Of het nu gaat om de verkoop van een product, het werven van sollicitanten of het promoten van een politieke partij, communicatie kan een middel zijn om je doel te bereiken. En daar wordt het voor jou als Communicatiespecialist interessant. Want het primaire doel van communiceren mag dan het overbrengen van een boodschap op zich zijn, als je invloed wil uitoefenen op hoe een boodschap overkomt, dan zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden.

Communicatie specialist vacatures

Communicatie is key

Communicatie heeft altijd effect op gedrag. En zelfs het ontbréken van communicatie mist zijn uitwerking niet. Denk maar eens aan al diegenen die hun keurig geparkeerde auto ineens aantreffen met een flinke deuk erin, zónder dat ze weten wie hiervoor verantwoordelijk is. Alle reden dus voor jou als Communicatieadviseur om werk te maken van communicatie: interne communicatie, externe communicatie, corporate communicatie, online of offline…als expert weet je er alles van of wil je er meer over weten.

Van strategie naar huisstijl

Van het tijdstip waarop je communiceert via het medium dat je kiest tot en met het lettertype en de kleuren die je kiest bij je visuals: het zijn factoren die invloed hebben op de impact van je boodschap. Kortom, als Communicatiespecialist heb je flink wat noten op je zang.

Hoe en waar jij er als Communicatiespecialist voor zorgt dat jouw communicatie-uitingen klinken als muziek in de oren van je publiek, hangt af van je achtergrond en ambities. Voel jij je thuis in de commerciële setting van een grote bank of gaat je voorkeur eerder uit naar een telecomprovider? Waar je ook voor kiest, in beide gevallen wordt er met communicatie zowel gedoeld op informeren als overtuigen.

Werken als interimmer geeft mij de kennis en vrijheid die ik zocht

Jouw carrière als Communicatiespecialist

Of je nu op zoek bent naar een functie als Online Communicatiespecialist, MarCom Expert, Medior Communicatieadviseur of Senior Medewerker Communications, bij Brunel hebben we een project dat bij je past. Via Brunel Marketing & Communicatie word je namelijk als specialist gedetacheerd bij diverse opdrachtgevers, dit door te solliciteren op een vacature. Je gaat dus op interim basis aan de slag, en afhankelijk van het vraagstuk van de opdrachtgever is dat voor kortere of langere tijd. Bij welk bedrijf jij je communicatie-skills gaat inzetten en hoe jouw functie er exact uitziet, verschilt per project. Maar er is natuurlijk wel een rode draad, of beter gezegd een melodielijn: iedere communicatie-uiting, elke te bereiken doelgroep en alle kanalen die je inzet maken deel uit van de (mede) door jouzelf opgezette communicatiestrategie.

Jezelf ontwikkelen als Communicatieprofessional

De manieren waarop we communiceren veranderen voortdurend, net als de middelen en mogelijkheden die we hiervoor tot onze beschikking hebben. Dus ja, het is fijn als je een opleiding hebt gevolgd op het gebied van Communicatie, Communicatie- en Informatiewetenschappen, Communicatiewetenschappen of Marketing & Communicatie. Maar het is net zo belangrijk dat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen in je vakgebied en ook meer dan bereid bent om aanvullende trainingen te volgen of extra certificaten te behalen.

Want in jouw vakgebied gaat het niet alleen om inhoudelijke kennis, maar ook om goed ontwikkelde soft skills. Wie samenwerkt met zowel interne stakeholders (Management, Marketeers, Content Specialisten, Copywriters) als ook externe partijen (Journalisten, Woordvoerders, Redacteurs) kan op zijn tijd best een opfriscursus Socratische Gesprekstechnieken of Psychologie van de Beïnvloeding gebruiken. Of om in muziektermen te spreken: de grootste hits bestaan uit niet meer dan vier akkoorden, maar vier akkoorden maken nog geen hit.

Het is tenslotte de toon die de muziek maakt, of zoals de Fransen zeggen: ‘C’est le ton qui fait la musique’. En om ervoor te zorgen dat het jou als Communicatieprofessional niet ontbreekt aan hitgevoeligheid, bieden we je niet alleen de mogelijkheid om je kennis en skills op peil te houden. We organiseren namelijk ook regelmatig interactives en meet-ups zodat jij met vakgenoten kunt netwerken en kunt sparren over de laatste trends. Klinkt dit je als muziek in de oren? Meld je dan nu aan of bekijk onze vacatures!

Interesse? Bekijk de vacatures!

Communicatie specialist vacatures

Meer weten over de mogelijkheden?

Gaby Khan

Recruitment Consultant

+31 6 20 88 44 85