Legal Counsel? Volg een Leergang bij Brunel

Als jurist ben jij graag zoveel mogelijk betrokken. Bij de cases waar je aan werkt, en net zo goed bij de situaties en processen rondom die cases. Het liefst ben jij als juridisch expert namelijk écht onderdeel van een bedrijf. Omdat je dan volledig in de business staat, van allerlei details op de hoogte bent en bedrijfssuccessen sámen met collega’s realiseert. Je wil een bedrijf niet alleen op het goede spoor zétten, maar ook helpen op dit spoor te blíjven. Precies wat jij als Legal Counsel doet: op juridische wijze bijdragen aan een goede bedrijfsvoering. Maar voor je daaraan begint – of mee verder gaat – wil je er zeker van zijn dat je daar de maximale kennis voor in huis hebt. Daarom overweeg je nu een job als Legal Counsel bij Brunel.

Meld je nu aan voor de Leergang Legal Counsel

Rechtskundige expertise in het bedrijfsleven

Wellicht heb je al enige juridische ervaring in het bedrijfsleven. Niet zozeer als zelfstandig jurist – al bevind je jezelf dan in zekere zin ook in het bedrijfsleven - maar daadwerkelijk als juridisch medewerker of juridisch adviseur in vaste dienst bij een bedrijf. Want dat is in het rechtskundige vakgebied toch zeker een groot verschil. Waar de advocatuur en zelfstandige juridische sector voornamelijk gericht zijn op eenmalige opdrachten met verschillende klanten, gaat voor een Legal Counsel eerder het tegenovergestelde op. Als juridisch medewerker in een bedrijf word je bij een veel groter deel van de bedrijfsvoering betrokken. Van een voelbare afstand met betrekking tot de gang van zaken is daardoor zelden sprake. En terecht, want juist om jouw juridische adviezen zo volledig en kloppend mogelijk te maken, is het van groot belang dat je goed op de hoogte bent van wat er allemaal precies in het bedrijf speelt

Daar al geruime ervaring mee? Bekijk dan onze pagina voor Bedrijfsjurist, en ontdek jouw mogelijkheden als jurist bij Brunel.

Het takenpakket van een Legal Counsel

Want stel: je werkt als Legal Counsel bij een telecombedrijf. Dan krijg je op een gemiddelde werkdag al met de meest uiteenlopende juridische zaken te maken; om te beginnen al met meerdere contracten. Daarvoor controleer jij als Bedrijfsjurist regelmatig of je daar onduidelijkheden in terugvindt. Vaak ben jij ook degene die finale contractcontroles uitvoert. Of denk aan de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming), misschien wel de meest besproken verordening van de afgelopen jaren. Ook daar zoek jij als Bedrijfsjurist een hoop details voor uit. Tot op welke hoogte staan bedrijven bijvoorbeeld in hun recht? Als Legal Counsel wil je niet alleen het goede, maar bovenal het juiste doen. En dat lukt alleen met een heldere kijk op de feiten. Daarom onderzoek, analyseer, bespreek en weerleg je voortdurend alle informatie. Bovendien zorg je er – of je nu een leergang volgt of niet – te allen tijde voor dat je jouw kennis voldoende up-to-date hebt, zéker met betrekking tot de huidige wet- en regelgeving. Er willen tenslotte nog weleens dingen veranderen…

Behoeden en bijschaven op juridisch vlak

Zoals verordeningen, wetten en regels regelmatig veranderen, is dat voor jouw ambities als jurist niet anders. Grote kans dat je vroeger een totaal ander beeld van jouw carrière voor ogen had. Als je als kind überhaupt al plannen had om Rechten te gaan studeren, wist je waarschijnlijk nog niet welke richting je daarna precies op zou hebben gewild. Wellicht dat je na jouw studie Rechten van meerdere juridische specialismes – publiekrecht of privaatrecht – hebt geproefd. Zo bleef je jouw kennis in het Legal vakgebied in elk geval continu verbreden, verdiepen en bijschaven. Wil je nu succesvol worden als Legal Counsel, dan is het zaak dat je je specialiseert. Nóg effectiever is het echter dat je je onderdompelt in de stof. Daarmee bedoelen we niet dat je terug de schoolbanken ingaat (zoals tijdens je hbo Rechten of master Rechtsgeleerdheid, toen je dagenlang moest zwoegen op dikke boeken vol droge materie…), maar dat je ervaring opdoet als Legal Counsel, terwijl je tegelijkertijd diverse trainingen volgt én relevante certificaten behaalt. Oftewel: je start met de Leergang Legal Counsel bij Brunel. Weten wat jij hier als jurist uithaalt?

Dit haal jij als Legal Counsel (in spe) uit deze leergang:

  • Je ontdekt jouw ideale werkomgeving als (junior) Legal Counsel in verschillende sectoren
  • Je krijgt een (vast) contract bij Brunel waarmee je bij allerlei opdrachtgevers aan de slag kunt
  • Je behaalt landelijk erkende certificaten bij gerenommeerde (juridische) opleidingsinstituten
  • Je wordt intensief begeleid tijdens én na de leergang door een consultant van Brunel Legal
  • Je profiteert ook tijdens de leergang al van de gunstige arbeidsvoorwaarden als Jurist bij Brunel

Natuurlijk ben je niet zomaar overtuigd door een opsomming. Je bent niet voor niets jurist; je doet niet anders dan zaken tot op de bodem uitpluizen. Neem jij een besluit, dan zorg jij er altijd voor dat je zeker van je zaak bent. Iets wat wij bij Brunel volledig begrijpen. Sterker nog: wij kunnen die benadering alleen maar waarderen. Je bent uiteraard benieuwd naar de inhoud van het programma. Dat zijn wij ook, want wij kijken samen met jou naar waar jij nu staat, wat voor middelen jij nodig hebt en welke omgeving het beste bij jou past. Met een logische reden: geen twee leergangen Legal Counsel zijn bij Brunel hetzelfde. Alles wat wij doen is afgestemd op jou. Zouden we dat niet doen, dan zouden wij het succes van jouw juridische carrière namelijk nooit kunnen garanderen. En nu kunnen wij dat wel!

Het recht in eigen hand nemen als inhouse jurist

Voor het succes van jouw juridische carrière verwachten wij natuurlijk ook iets van jou. De volgende vier acties, om precies te zijn:

  1. Bekijk onze huidige vacatures voor Legal Counsel of trainee Legal op onze website
  2. Stuur ons een bericht, bel ons op of solliciteer gelijk op een Legal Counsel vacature die jou aanspreekt
  3. Bereid jouw meest kritische vragen voor en stel ze tijdens jouw kennismakingsgesprek
  4. Neem jouw gedreven, ambitieuze en leergierige mindset mee naar de leergang Legal Counsel

Regel jij al het bovenstaande, dan zetten wij alles op alles voor het succes van jouw juridische carrière. En uiteraard betrekken wij jou als Legal Counsel volledig in elke stap die wij daarvoor zetten. Dat is een feit.

Meer weten? Ik help je graag verder.

Paul Tan

Sourcing Consultant Legal

+31 6 10 01 44 72