Jurist Bestuursrecht? Volg een Leergang bij Brunel

Jij ziet een besluit of wet niet zomaar als een regel uit het recht. Liever zie jij het als hulpmiddel; als instrument. Want met al die beslissingen kun jij in feite nog alle kanten op. Niet vanuit een bepaald soort tegendraadsheid, maar vanuit een hulpvaardig juridisch perspectief. Wat als een overheidsbesluit onbedoeld toch onrechtmatig is voortgezet? Of als iemand zijn uitkering onterecht niet ontvangt? Als juridisch specialist zit jij dan niet bij de pakken neer. Een besluit is een besluit, maar niet altijd meteen één met een punt erachter. Toch zou je jouw kennis over het bestuursrecht graag bijspijkeren. Zodat je burgers ook inhoudelijk uitgebreid advies kunt geven, en verder kunt helpen met lastige kwesties. Binnenkort sta jij als Juridisch Medewerker of Jurist Bestuursrecht tussen burger en overheid in. Maar voor het zover is, ga je eerst aan de slag met de theorie. Daarom start je een Leergang Bestuursrecht bij Brunel!

Bestuursrecht in de media

Een aantal voorbeelden van bestuursrecht in de actualiteit:
  • Wajong-uitkeringen vervallen te vroeg
  • Werknemers krijgen last van verontreinigde lucht op werklocaties
  • Complete gezinnen ondervinden de gevolgen van laag overvliegende vliegtuigen.
Voldoende voorbeelden te vinden dus, maar: waar grijpt de overheid in, wanneer niet en wat wordt daarover gecommuniceerd? En een kwestie mag dan voor de ene partij als afgerond worden beschouwd, voor jou als Juridisch Medewerker, Juridisch Adviseur of Jurist Bestuursrecht is het laatste woord hier dan nog niet per se over gesproken. Juist voor burgers die zich knel voelen zitten in complexe juridische kwesties wil jij het verschil maken aan de hand van jouw juridische dienstverlening. En een aanspraak onderbouw je daarvoor graag zo goed mogelijk. Feitelijk type als je bent, onderzoek jij zaken eerst zó grondig, dat je vervolgens op je strepen staat ook.

Kennis bestuursrecht en algemeen recht

Je kwam al tijdens je bachelor of master Rechten in aanraking met bestuurskwesties, maar je ging er daar vooral in de breedte op in. Of wellicht ging je wél al meer de diepte in, met bijvoorbeeld een master Staats- en Bestuursrecht. Hoe dan ook ben je na ruim twee jaar ervaring in het juridisch vakgebied klaar voor een specialisatie in het bestuursrecht. Je wil erachter komen wat het bestuursrecht nu écht inhoudt, wat jij kunt met bezwaar- en beroepschriften en ontdekken waarop besluiten nu daadwerkelijk worden gebaseerd. En dat zijn natuurlijk slechts enkele voorbeelden van vragen die mogelijk door je hoofd gaan. Bij Brunel weten wij er alles van, over zitten met vragen. En als wij iets hebben geleerd in al die jaren, dan is het wel dat daarmee doorlopen weinig zin heeft. Pas als je er actief werk van maakt gebeurt er écht iets.

Al interessante ervaring opgedaan, maar nog aan het begin van jouw carrière? Bekijk het Traineeship Overheidsjurist!

Tijdens de leergang Bestuursrecht is dat dan ook precies wat je gaat doen: via ons begin je namelijk gelijk met diverse, hoog aangeschreven cursussen, opleidingen en trainingen in je vakgebied. De basiscursus Awb (Algemene wet bestuursrecht) voor het sociaal domein, bijvoorbeeld. Of je start gelijk met een of meerdere cursussen over handhaving, vergunningsverlening, de Bibob (Wet bevordering integriteitsbeoordelingen) of Bboor (Bestuurlijke boete overlast in de openbare ruimte). Of je volgt ál deze cursussen, want voor deze leergang is er niet één vast programma. Samen met jou kijken wij namelijk naar waar jíj als Jurist behoefte aan hebt, en wat gaat bijdragen aan jouw carrière als Jurist Bestuursrecht.

Leergangen legal specialisaties bedrijfsjurist en overheidsjurist
Opleidingsprogramma Bestuursrecht

Opleidingsprogramma
Jurist Bestuursrecht

Jouw juridisch domein

Zoals jij je als Jurist Bestuursrecht richt, of gaat richten, op het sociaal domein, zo richten wij ons bij Brunel straks op jóúw domein; namelijk het domein van jouw juridische carrière. Want wat onderscheidt jou van andere juristen? Wat maakt dat jij een case of project toegewezen krijgt, in plaats van een ander? Je hebt je gespecialiseerd, maar is dat voldoende? Het is een begin, vinden wij bij Brunel. Zo opmerkelijk als dat wellicht klinkt, zo waar is het. Veel goede juristen zitten, ondanks hun eindeloze juridische kennis, alsnog ergens niet op hun plek, of kunnen geen fijne werkplek vinden.

En soms maak je een keuze voor een werkgever en valt het tegen. Dan kun je op zoek gaan naar een andere werkgever, of de tanden op elkaar zetten en je door de case heen slepen. Immers niets zo onwenselijk als een jurist die na twee maanden steeds weer op zoek moet naar een andere werkgever… Daarom zetten wij ons bij Brunel in voor duurzamer succes: namelijk door jou één contract te bieden, waarmee je bij al onze opdrachtgevers aan de slag kunt. Zo profiteer je als Jurist Bestuursrecht niet alleen van ons grote netwerk in jouw vakgebied, maar ook van een stevig vangnet én zekerheid voor jouw carrière.

Jouw ideale werkomgeving

Start je met de leergang Bestuursrecht, dan gebruik je de opgedane theorie van de leergang gelijk in de praktijk, bij een van onze opdrachtgevers op kantoor! Dat kan bijvoorbeeld zijn bij een woningcorporatie, gemeente of waterschap, maar ook gerust bij een provincie of ministerie. Natuurlijk kom je niet zomaar bij een van onze opdrachtgevers terecht. Bij Brunel doen wij er namelijk alles aan om jouw ideale werkomgeving te vinden; de omgeving waar jij zowel uitgedaagd wordt als je comfortabel voelt. Daarvoor zetten wij alles op alles, ook als dat betekent dat daar wat tijd overheen gaat. En zelfs dan kan het na een poos toch tegenvallen, om welke reden dan ook. Maar risico’s nemen en kansen aangrijpen hoort bij het leven, dus daar word je bij ons niet op afgestraft. Integendeel, dan gaan wij gewoon nog eens om de tafel, en nog eens, en nog eens… Net zolang tot jij jouw ideale omgeving hebt gevonden.

Wat jij van ons mag verwachten

Samen werken wij doorlopend aan jóúw juridische domein. Wat daarin van jou wordt verwacht? Je diploma in de Rechten uiteraard, maar nog belangrijker is dat je met deze leergang start met de meest ambitieuze, gedreven mindset ooit. Want als jij dat doet, dan doen wij hetzelfde. En kan het dan niet alleen maar beter worden? Start jij met de Leergang Bestuursrecht, dan zijn wij bij Brunel jouw rechterhand, wat er ook gebeurt. Beloofd, de jure et de facto!

Meer informatie?

Jesper Schildtwacht

mr. Jesper Schildwacht

Managing Consultant Legal

j.schildwacht@brunel.net

+31 20 31 25 934