Opleidingstraject Achmea Personenschade 

Je bent al een aantal jaar aan het werk, of je bent er een tijdje tussenuit geweest. Je bent toe aan iets nieuws; een functie waarbij je mensen kan helpen én jouw interesse voor letselschade verder uitdiept. Kortom, het opleidingstraject Achmea Personenschade past perfect bij jou.

Ja, ik heb interesse

Jouw carriere bij Achmea

Welke achtergrond je ook hebt, tijdens dit traject word je binnen vijftien maanden klaargestoomd tot een letselschadebehandelaar. In een jaar en drie maanden zetten we vooral in op jouw vaardigheden, maar ook de verrijking van je kennis komt uitvoerig aan bod. Jouw kennis en kunde zet je gelijk in bij Achmea’s team Melding, Intake en Aansprakelijkheid (MIA) in Apeldoorn.

Het MIA-team staat op een strategische positie binnen de organisatie. Samen met jouw collega’s ben jij de eerste schakel in de keten van Achmea Personenschade. Zodra je er klaar voor bent, verzorg je de volledige intake met de slachtoffers. Schat je in dat de claim binnen twee contactmomenten is afgehandeld, dan verwerk je hem zelf van A tot Z. Zijn de claims zwaarder, dan leg je ze neer bij het juiste gespecialiseerde team binnen de organisatie.

Goed contact tussen slachtoffers, belangenbehartigers en de verschillende disciplines binnen Achmea is een groot onderdeel van je werk. Je onderhandelt op een persoonlijke manier met slachtoffers en belangenbehartigers, om zo efficiënt tot adequate acties en een faire regeling te komen.

Over het opleidingstraject Personenschade

Zowel Achmea als Brunel zetten in op ontwikkeling. Gedurende het hele traject volg je via Brunel cursussen waarbij je de nodige certificaten behaalt. In de eerste drie maanden volg je bijvoorbeeld de cursussen Wft Basis, Wft Schade Particulier, Personal branding en DISC. In de tweede, derde en vierde fase – bij elkaar goed voor een jaar - volg je onder andere de leergang Letselschade en de opleidingen Onderhandelen en Persoonlijk Leiderschap.

En wat je nog meer kan verwachten? De complete vijftien maanden werk je officieel bij Brunel, daarna treed je in dienst bij Achmea. Je krijgt coaching on the job en vóór je start maken we een persoonlijk ontwikkelingsplan. En we vragen je om eens in de zoveel tijd een assessment in te leveren, zodat we de ontwikkeling van je persoonlijkheid en competenties nauwkeurig volgen.

Opleidingstraject Achmea Personenschade

Wie ben jij?

Ambitie en toewijding vinden we belangrijker dan ervaring. Maar het is voor deze functie essentieel dat je de werkzaamheden goed in de vingers krijgt en houdt. Je gaat dus óók na dit opleidingstraject voor meerdere jaren aan échte commitment. Daarnaast herken je jezelf hopelijk in deze punten:

  • Je hebt minimaal een hbo-diploma
  • Je start met een bruto maandsalaris van €2.600 o.b.v. 40 uur
  • Je bent besluitvaardig
  • Je bent assertief waar het nodig is
  • Je benadert discussies met een pragmatische mindset en veel empathie
  • Jouw communicatieve vaardigheden zijn onberispelijk
  • Je weet van aanpakken
  • Onderhandelen zit in je natuur
  • Bereid om naar Apeldoorn te reizen

Verder maak je beslissingen met je hoofd, niet met je hart. Je vindt dus altijd de balans tussen de belangen van het slachtoffer en die van Achmea. En, wellicht overbodig om te melden, een flinke dosis leergierigheid is geen overbodige luxe.