Word Netwerkbeheerder bij KPN!

Wil jij werken aan de vaste netwerken van de toekomst bij Nederlands groot telecomprovider KPN? Bij Brunel zijn wij op zoek naar tweedelijns Network Engineers die de snelle ontwikkelingen bijhouden in de IT en systemen kunnen optimaliseren. Jij zorgt ervoor dat klanten beschikken over stabiele en betrouwbare infrastructuur voor hun netwerken en platforms. Een Agile werkomgeving met DevOps-onderdelen past bij jou en jij kan als geen ander meerdere complexe en innovatieve projecten aan. Jij wordt blij van draaiende systemen en wanneer changes foutloos doorgevoerd zijn.

Bij Brunel zet je de volgende stap in je carrière. Als gedetacheerd IT-specialist ga je aan de slag bij KPN in een zelf-organiserend team. Hier bouw jij mee aan de vaste netwerken voor de toekomst, een van de speerpunten van KPN. Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor de veiligheid, beschikbaarheid en kwaliteit hiervan. Op jouw positie draag je onder andere bij aan de automatisering van processen, de ontwikkeling van nieuwe services en netwerkvirtualisatie. Met jouw specialistische inzichten en kennis help je met de continue ontwikkeling van deze diensten.

Jouw werkzaamheden als Network Engineer bij Brunel

Als Network Engineer is het jouw taak de veiligheid, beschikbaarheid en kwaliteit van de diverse netwerken en platformen 24/7 te garanderen. Met jouw kennis van het vakgebied en het netwerk waarmee je werk ben je instaat om eventuele complexe storingen te voorkomen of op te lossen. Daarnaast draag je bij aan de ontwikkeling van de netwerken en platformen door de vraag van de klant goed te analyseren en door te vertalen naar mogelijke verbeteringen. Met je collega’s beoordeel je de door te voeren wijzigingen op haalbaarheid en toepasbaarheid zodat ook na het uitrollen, updaten of het doorvoeren van implementaties goed beheer mogelijk is van hard –en software. Daarnaast ben je dankzij jouw ervaring in staat om advies uit te brengen en kennis uit te dragen binnen en buiten jouw team.

*Omdat je in deze functie 24/7 de continuïteit van de netwerken bij KPN waarborgt draai je mee in waakdiensten.

/nl-nl/blogs/2018/03/van-elektra-bouwpakket-naar-netwerk-engineer

De ervaring van een Network Engineer bij Brunel

Welke kwaliteiten heb jij nodig voor een rol als Netwerkbeheerder bij KPN?

Om deze rol te kunnen vervullen heb je minimaal hbo werk -en denkniveau nodig en aantoonbare certificering. Met jouw eerder opgedane ervaring ben je in staat om te werken in complexe omgevingen en doorzie je belangen in de dienstverlening. Je hebt kennis van de ITIL- beheermethode en technieken en je beheerst diverse network security-technieken. Verder heb je een Agile mindset en hebt eerder gewerkt met Scrum, Kanban, DevOps en/of andere Agile-werkmethoden. En vanwege het internationale karakter van het bedrijf dien je goede communicatieve- en schriftelijke vaardigheden te hebben in zowel het Nederlands als het Engels.

Belangrijk is dat je kennis hebt opgedaan van één of meerdere van deze kennisgebieden:

  • DSL-technieken zoals VDSL, vectoring, bonding, G.fast FTTH, bij voorkeur kennis van Nokia 73xx-platform;
  • Transmission: (encrypted) xWDM-technieken, bij voorkeur kennis van Huawei Metro, OSNxxxx, Nokia PSS18xx apparatuur;
  • IP: IP-Routing: MPLS, OSPF, BGP, VPLS, DHCP, Routing, Switching, bij voorkeur kennis van Juniper, Cisco, Huawei, Nokia, Ciena, carrier grade backbone equipment;
  • Voice: VoIP, IMS, vIMS, IP-networking, BGW, IPCentrex, VoLTE, IP interconnect, SIP, SBC, MGW, bij voorkeur kennis van Nokia IMS-platform;
  • OSS Nems: Sun Solaris, Redhat, Linux, Sun, HP hardware servers, Applications zoals Nokia Networks Analyser, Nokia AMS.

Heb jij interesse in een baan als Netwerkbeheerder en kom je graag in contact met een van onze medewerkers? Neem dan contact op met Talent Scout Michiel Smits.

Michiel Smits

Talent Scout

m.smits@brunel.net

+31 6 22458465