Scrum Master

Hoor je de term Agile voorbijkomen dan duurt het vaak niet lang voordat Scrum ter sprake komt. Dat komt natuurlijk doordat Scrum een van de meest gebruikte methodes is om invulling te geven aan het Agile gedachtegoed. Om tot het gewenste eindresultaat voor de klant te komen wordt het Scrum team begeleid door de Scrum Master die ook het Scrumproces bewaakt. 

Bekijk onze Scrum Master vacatures

Het geheim van de Scrum methode?

Dat zit ’m in de sprint. En dan hebben we het niet over de laatste 50 meter van een hardloopcircuit, maar over korte, cyclische periodes in een project. Tijdens de cycli, ofwel iteraties, werkt een Scrum team in een kort tijdsbestek intensief aan een bepaalde specificatie of fase van een project of product. Elke ochtend wordt er afgetrapt met een daily stand-up. Hierin staan drie vragen centraal: 

 • Wat heb je bereikt sinds de vorige stand-up?
 • Wat is je doel voor de volgende stand-up?
 • Waar loop je tegenaan, waar heb je hulp bij nodig?

Klaar voor de volgende sprint? Stuur ons dan een open sollicitatie.

Solliciteer hier

Scrummen en gescrumd worden

Na de daily stand-up zijn alle taken en doelen van het team zichtbaar op het Scrum board. Deze inzichtelijkheid leidt niet alleen tot een groter verantwoordelijkheidsgevoel bij alle teamleden, maar bevordert ook de samenwerking tussen de collega’s onderling. De Scrum Master is de facilitator voor het team. Bottlenecks, hiccups of andere dingen die afleiden? De Scrum Master heeft ogen, oren en voelsprieten die ervoor zorgen dat het team de doelstellingen behaalt.

Brunel en Agile

Bij Brunel hebben we diverse vacatures voor Agile specialisten. Want de Agile manier van werken en de Scrum methode mogen dan ontstaan zijn in de IT/ICT, inmiddels zijn ook bedrijven in andere branches overtuigd van de voordelen van Agile en Scrum. Net als Brunel zelf. Het is dus niet zo gek dat Brunel bij veel opdrachtgevers al bekend staat als detacheerder die Agile een warm hart toedraagt. Niet alleen omdat veel Agile specialisten hun weg naar Brunel weten te vinden en wij daardoor onze opdrachtgevers kunnen voorzien van de beste experts op dit gebied, maar ook omdat we bij Brunel onze eigen Agile Guild hebben! 

De Brunel Agile Guild, opgericht in 2016, is een community voor en door Agile specialisten. De leden van de Guild komen een aantal keer per jaar samen om kennis te delen en te leren van elkaar. Ook organiseren ze workshops, geven ze trainingen en faciliteren ze interventies. Als Agile specialist bij Brunel heb je dus niet alleen mooie opdrachten bij grote klanten, je maakt ook deel uit van een hechte community die je helpt te groeien in je vak.

Bekijk het verhaal van Won - Agile Coach en Scrum Master

Carrière maken als Scrum Master

Zoals jij graag je Scrum-team naar het volgende level helpt, zo doen wij er alles aan om werk te maken van jouw carrière als Scrum Master. Dus herken jij jezelf in onderstaand profiel? *

 • Je hebt een academisch werk- en denkniveau
 • Je beschikt over minimaal 2 jaar werkervaring als Scrum Master
 • Je weet hoe je je stakeholders betrokken houdt
 • Je bent in het bezit van een Scrum Master-certificaat (PSM of CSM)
 • Je hebt ervaring met dienend leiderschap, coaching en Agile werken

* Dan gaan wij graag het gesprek met je aan! Samen met jou bekijken we welke opdracht, welk project en welke opdrachtgever past bij jouw ambities, kennis en kunde. Misschien ben je benieuwd welke organisaties de transitie naar Agile werken al hebben gemaakt. Of wil je weten hoe jij je als Scrum Master bij Brunel nog verder kunt ontwikkelen, en wat je kunt betekenen voor onze Agile Community. Dat bespreken wij graag met je, net als wat jij van ons mag verwachten als we met elkaar in zee gaan. Een greep:

 • Een aantrekkelijk salaris en diverse bonus-opportunities
 • De kans om kennis te delen in de Brunel Agile Guild
 • Kortingen op premies, culturele uitjes en de sportschool
 • Toegang tot allerlei exclusieve (vakgerelateerde) events
 • Een opleidingsbudget, zodat je kunt blijven groeien

Over groeien gesproken…

Of je nu al beschikt over de nodige Scrum certificeringen zoals PSP, PSM, CSM, SAFe, LeSS en Nexus of niet, Brunel heeft altijd een vacature die bij je past. Dus wil je meer leren over verschillende frameworks of wil je deze juist al gaan toepassen? Kijk dan eens naar onze vacatures voor Product Owner of Scrum Master. Wil je hierbij ook je coaching skills inzetten en je bezighouden met complexe scaling vraagstukken? Dan ligt de rol van Agile Coach je waarschijnlijk wel. 

Alle Agile & Scrum specialisten hebben in ieder geval één ding gemeen: ze zijn leergierig en willen zich blijven ontwikkelen. Bij Brunel zijn we daarop voorbereid; mis jij nog Scrum certificering of wil je graag een opleiding volgen? Ga met ons in gesprek en samen vullen we jouw wensen in. Ja, óók als het gaat om het ontwikkelen of finetunen van je soft skills: wij faciliteren zodat jij kunt excelleren. 

Ben je benieuwd naar welke andere mogelijkheden Brunel biedt of wacht je op een geschikter moment? Maak dan vooral een My Brunel account aan of stuur ons een open sollicitatie. Want voor een kennismaking met een Scrum Master is wat ons betreft ieder moment geschikt!

Neem contact met ons op!

Emmy Horsch

Recruiter

+31 6 22 36 54 84