Big Data Experience

Locatie: Circl bij ABN AMRO in Amsterdam
Datum:
23 april 2019
Tijd: 
12:00 - 17:30 uur (er wordt voor lunch gezorgd)

Meld je nu aan!

Ben jij een gedreven IT’er, bijna afgestudeerd en sta je te popelen om je kennis toe te passen in de praktijk? Kom op dinsdag 23 april naar het Big Data Event waar je met mede IT-studenten werkt aan de oplossing voor het parkeerprobleem bij ABN AMRO. Maak jij een scherpe analyse van de beschikbare data en vertaal je deze door naar het winnende plan? Dan mag jij jouw case pitchen voor het management van ABN AMRO en wordt jouw idee mogelijk zelfs geïmplementeerd!

De Big Data Experience

Tijdens het event maak je kennis met Brunel en ABN AMRO, en wordt de case verduidelijkt aan de hand van een presentatie en de databestanden. Daarna begint de sparringsessie. Samen met mede IT studenten maak je een data-analyse, word je gecoacht door een data-expert en werk je aan een goed onderbouwde oplossing. Jouw plan pitch je vervolgens aan de jury bestaande uit ervaren data-specialisten! De winnende groep pitcht op een later moment haar idee voor het management met de kans dat het idee daadwerkelijk wordt geïmplementeerd bij de bank. Alle deelnemers krijgen een certificaat van deelname, een mooie toevoeging aan je cv! Afsluitend zorgen wij voor een gezellige borrel. Als dat geen goede start is van je carrière? 

Optimalisatie van de bezetting van de parkeergelegenheid bij ABN AMRO betekent een enorme kostenbesparing, een verhoging van het service-level en zorgt voor hogere tevredenheid onder medewerkers. 

De case

ABN AMRO wil de beschikbare parkeerplekken bij haar kantoren zo efficient mogelijk inzetten. Uit duurzaamheidsoogpunt is er niet voor iedere medewerker een vaste parkeerplek, dus wordt er ook gebruik gemaakt van openbaar vervoer, of parkeren medewerkers in nabijgelegen parkeergarages. In de praktijk blijkt echter dat er regelmatig parkeerplaatsen vrij zijn. Dit betekent dat er onnodige kosten gemaakt worden voor OV en parkeerdeclaraties en dat ABN AMRO niet de gewenste service kan bieden aan bezoekers.

Tijdens het event ga je aan de slag met dit vraagstuk. Hoe kan ABN AMRO door gebruik te maken van data de bezetting van parkeerplaatsen optimaliseren? Aan de hand van basis data, zoals bezetting van parkeerplaatsen, panden, en het aantal parkeerkaarten per pand, brainstorm je in groepsverband tot een slimme oplossing. Dit idee pitch je met je groep uiteindelijk voor een jury.

Voor jou?

Heb jij (bijna) een hbo- of wo IT-diploma op zak, veel interesse in Big Data en een duidelijke visie? Geef je dan op voor het Big Data event. Samen met 30 andere 3e of 4e jaars IT studenten met interesse in Big Data ga je actief aan de slag met dit thema, gekoppeld aan het parkeerprobleem bij ABN-AMRO. Jij bent kritisch, nieuwsgierig en hebt een sterke interesse in IT. In combinatie met een technische, data of business IT & management achtergrond op hbo- of wo-niveau, ben jij de geschikte kandidaat voor het Big Data Event.  Meld je nu aan!

Nikki Lathouwers

Team Lead Campus Consultants

+31 6 30900623