Insurance en banking traineeships

Opleiding Hypotheekadviseur

Met een woningmarkt die continu in beweging is wordt de behoefte aan persoonlijk en deskundig hypotheekadvies steeds groter. Dat biedt interessante carrièremogelijkheden voor mensen die verder willen in de hypothecaire dienstverlening.

Als hypotheekprofessional ben je betrokken bij de (meestal) grootste aankoop in een mensenleven. Dat betekent dat je een uniek kijkje krijgt in de persoonlijke situatie van je klanten. Je krijgt inzicht in hun financiële huishouding en in hun valkuilen, ambities en dromen. Zodra je alle vaste lasten en inkomsten in kaart hebt gebracht, kijk je samen met je klanten naar de toekomst. Hier komt veel meer bij kijken dan een stukje boekhouding en een adviesgesprek; de hypotheekadviseur van de toekomst biedt ook een stukje coaching op financieel gebied en zorgt voor dienstverlening-op-maat.

Het opleidingsprogramma tot hypotheekspecialist

Gedurende de opleiding hypotheekadviseur bij Brunel word jij in 18 maanden opgeleid tot volwaardig hypotheekspecialist. Binnen het opleidingsprogramma kun je een keuze maken uit twee richtingen: junior hypotheekacceptant en junior hypotheekadviseur. In de verschillende fases van het opleidingsprogramma combineer je studie met werk. Terwijl je praktijkervaring opdoet bij een van onze opdrachtgevers, bieden wij je de kans om vakgerelateerde certificaten te behalen

  • Wft Basis
  • Wft Hypothecair Krediet
  • Wft Vermogen
  • Wft Zakelijke Kredietverlening

Daarnaast bieden we ook training voor de ontwikkeling van je vaardigheden en soft skills. Zo kun je jezelf verdiepen in de principes van Lean Six Sigma, Scrum en timemanagement.

Doorgroeimogelijkheden en salaris

Ook niet onbelangrijk om te vermelden: na elke succesvol afgeronde fase ontvang je niet alleen je behaalde certificaten, maar ook een fijne salarisverhoging. Je begint met een startsalaris van €2000. Heb je na een paar maanden je Wft Basis en Hypothecair Krediet in the pocket? Dan ga je richting €2250. Als je binnen één jaar ook nog je Wft Vermogen-certificaat behaalt, groei je door naar een salaris van €2500. Maar daar stopt het niet, want heb je het 18 maanden durende Opleidingsprogramma succesvol doorlopen, en functioneer je goed, dan vermeldt je salarisstrook zelfs €3000. Over doorstromen gesproken!

Is het jouw doel om potentiële hypotheeknemers te voorzien van future-proof advies, en wil je je daarnaast specialiseren in een vakgebied met meer dan genoeg toekomstperspectief? Kijk dan eens wat het Hypothecaire Opleidingsprogramma van Brunel je allemaal te bieden heeft!

Ben je enthousiast geworden en wil je gaan solliciteren? Wij geven je nog wat tips om het beste uit je sollicitatie te halen! 

Like it? Share it!