Hyperloop TU Delft

De hyperloop is een idee voor een toekomstig transportsysteem van de Amerikaanse ondernemer Elon Musk. Het is bedacht als supersnel transportsysteem in een luchtdrukbuis, en min of meer vergelijkbaar met het buizensysteem dat bijvoorbeeld bij banken in gebruik is voor transport van kokers met informatie.

Delft Hyperloop Team

De Hyperloop van Delft Hyperloop Team is de enige in Nederland. Het team telt 36 leden waarvan 28 leden op fulltime basis aan de hyperloop werken (: lees 60 uur p/w) en 8 leden parttime werken aan de hyperloop (: lees 30 uur p/w). Het team wisselt elk jaar, het komt sporadisch voor dat een parttime lid het jaar erna een fulltime lid wordt van het team.


Vorig jaar heeft het Delft Hyperloop team de eerste plaats gewonnen tijdens de SpaceX Hyperloop pod competition. Over een lengte van 1 km buis waarin de hyperloop op magnetische velden vooruit wordt geduwd, waren zij de snelste van alle 27 deelnemende teams. Een zeer mooie prestatie.

Dit jaar is er weer een competitie, echter zijn de regels dit jaar anders. Het gaat er nu om wie in dezelfde buis de 600 km haalt. Het gaat nu niet meer om het design van de pod maar om de snelheid. Toch vindt het team het belangrijk dat de pod ook gemaakt en ontwikkeld wordt, waardoor zij een hyperloop ontwikkelen waarbij de pod losgehaald kan worden van de onderkant. Op dit moment zijn ze druk bezig met het ontwikkelen hiervan. 

Samenwerking met Brunel

Brunel heeft een samenwerkingscontract getekend met de hyperloop waarbij Brunel hen niet alleen financieel ondersteunt maar ook met kennisdeling. Dit doet Brunel zowel op soft skill niveau als met vakinhoudelijke kennis.

Soft skill training
Door gebruik te maken van onze ervaring als arbeidsmarktbemiddelaar hebben de Campus Consultants van Brunel enkele interessante trainingen gegeven aan het hyperloop team. Door middel van een professionele Scrum training leerde het hyperloop team efficiĆ«nter en effectiever te werk te gaan bij het ontwikkelen van hun ontwerp. Daarnaast krijgen de studenten vanuit Brunel training op het gebied van personal branding en pitchen. Deze vaardigheden kunnen de teamleden gebruiken om zichzelf, maar ook om de hyperloop te presenteren op social media of tijdens persmomenten. 

Engineers
Door te praten met collega's kom je vaak tot nieuwe inzichten die je verder kunnen helpen. Daarom kan het Delft Hyperloop team gebruik maken van (ervaren) Brunel engineers om te sparren over technische kwesties met betrekking tot het bouwen van de hyperloop.

Delft Hyperloop: vooruitgang in het vacuĆ¼m

Delft Hyperloop: hoe verzorg je de snelste en veiligste sprint ooit?