HAN Formula Student

Maak kennis met het HAN Formula Student team, een groep gemotiveerde en internationale studenten van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Als team nemen zij deel aan de challenge die Formula Student heet: een designcompetitie waarin de studenten worden uitgedaagd een Formule 1-waardige raceauto te produceren. In deze competitie nemen zij het op tegen  andere internationale studententeams, met als doel: van elkaar leren!

Juiste-Team-foto-HAN

Het HAN Formula Student Team bestaat uit 32 actieve leden en een aantal oud-leden, om zo tot een stijgende lijn in de kwaliteit en een optimale kennisoverdracht te komen. Op dit moment werkt het team aan de ontwikkeling van hun vierde auto, de future-proof HFS-04.

Nu worden alle auto’s van het team nog aangedreven door verbrandingsmotoren. In 2021 komt het team naar de competitie met een elektrisch voertuig, waar ontzettend veel research en development bij komt kijken! Om de overgang van verbrandingsmotor naar elektrische aandrijving zo soepel mogelijk te laten verlopen verzamelt het team zoveel mogelijk data voor de toekomst. Daarnaast worden de huidige auto’s zodanig ontworpen dat zij in de toekomst kunnen dienen als testplatform voor elektromotoren.

HAN-Formula-Student

Met ingang van 2019 is Brunel trotse hoofdsponsor van het HFS-project. Naast financiële ondersteuning is Brunel ook een betrouwbare kennispartner, die het team waar nodig ondersteunt op het gebied van projectmanagement en testing. Ook leden en partners van het HFS maken hierbij kennis met Brunel, dat diverse nieuwe kansen biedt voor de verdere loopbaan van de studenten aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen!