Formula Student Team Delft

Het Formula Student Team Delft heeft inmiddels vijf keer de Formula Student Race gewonnen. Echt een prestatie om trots op te zijn dus! Hoe ze het voor elkaar krijgen? De kracht van het team zit hem in de samensmelting van verschillende culturen en expertises. Deelnemende studenten zijn afkomstig vanuit de meest uiteenlopende studierichtingen: Elektrotechniek, Automotive, Bedrijfskunde, Computerwetenschappen…Of er ook een overeenkomst is? Zeker, want welke studie ze ook volgen, ze delen allemaal dezelfde passie: innovatie in de motorsport.

Om hun elektrische raceauto’s te testen, doet het team ieder jaar mee aan de meest prestigieuze races waarin ze het opnemen tegen andere studententeams van over de hele wereld. Steeds weer komt het Formula Student Team Delft met een auto die nét weer wat innovatiever is dan zijn voorganger. Overigens wordt ook de samenstelling van het team jaarlijks ververst, zodat zoveel mogelijk studenten de kans krijgen om ervaring op te doen met het bouwen van elektrische racewagens!

Brunel en Formula Student Team Delft zijn complementair: met de kennis en ervaring van Brunel op verschillende vakgebieden worden wij ondersteund in het realiseren van onze droom: de beste Formula Student auto bouwen. 

Daan Schopmeijer - teammanager DUT 18

In het Delftse team staat het individu centraal. Studenten sluiten zich niet alleen aan omdat ze een passie hebben voor racewagens, maar ook omdat ze beter willen worden in hun vakgebied. En dat is precies waar Brunel graag een steentje aan bijdraagt! Wij hebben behoorlijk wat verdiepende kennis in de aanbieding, bijvoorbeeld op het gebied van Engineering, ICT en Design. Maar Brunel geeft het team niet alleen trainingen over vakinhoudelijke stof; soft skills als presenteren, effectief samenwerken en leiderschap zijn minstens zo belangrijk. Bij Brunel vinden we trouwens dat de boog niet altijd gespannen kan zijn. Daarom organiseren we aan het eind van ieder racejaar een speciale barbecue, waarbij studenten én docenten kunnen terugblikken op wat ze met elkaar hebben bereikt.

*Fotografie verzorgd door Worcflow