Formula Student Netherlands

Formula Student is een van 's werelds meest prestigieuze en gevestigde academische autosportwedstrijden, met als doel ambitieuze studenten te challengen op het gebied van Engineering, Organisatie en Management. Door een jaar lang te werken aan een innoverend project stoomt het studententeam zichzelf én hun elektrische raceauto klaar voor dit unieke event. Het concept van Formula Student is niet onopgemerkt gebleven, want sinds de eerste keer in 1980 is de competitie uitgegroeid tot een wedstrijd waaraan meer dan 400 universiteiten deelnemen.

De Formula Races die jaarlijks in tien landen plaatsvinden, zijn voor de deelnemende teams echt de kers op de taart. De Nederlandse variant van de race vindt plaats op het welbekende TT Circuit in Assen. In 2017 streden maar liefst dertig teams, in totaal 1500 studenten, vier dagen lang om de eerste plaats. Brunel helpt als trotse sponsor van dit evenement niet alleen met bekostiging, jurering en organisatie, we bieden onze studenten ook nog eens een de mogelijkheid om hun expertise verder te ontwikkelen.

Dat ontwikkelen blijft niet alleen beperkt tot het bouwen van de wagen en de race op zich. De studenten maken namelijk kennis met álle aspecten van de autoproductie. Daarom worden de teams door een deskundige jury beoordeeld op verschillende fronten, die weer zijn onderverdeeld in twee categorieën: statische evenementen en dynamische evenementen. De statische evenementen zijn bijvoorbeeld de bedrijfspresentatie, kostenanalyse en de ontwerpevaluatie. De dynamische evenementen omvatten de endurance-race, de efficiëntiemetingen, de autocross-gebeurtenis, de acceleratietest en de skid pad.

Sinds 2017 organiseren we ’s werelds grootste studentencompetitie op het TT Circuit in Assen. Brunel is vanaf het eerste moment betrokken geweest om de studenten een optimale kans te geven zichzelf te ontwikkelen van technisch toptalent tot professional. Technici van Brunel nemen onder andere plaats in een jury die de studenten beoordeeld op hun kwaliteiten. Het bijzondere van deze samenwerking is dat deze ervaring niet alleen voor de studenten leerzaam is, ook de professionals hebben een inspirerende ervaring!

Paul Sieljes, eventmanager

Professionals van Brunel die actief zijn als jurylid weten alles van cost & manufacturing en beoordelen de wagens op deze onderwerpen. En, belangrijker nog, de juryleden delen hun kennis hierover met de studenten! De specialistische knowhow van de studenten wordt tijdens de hele Formula Student-periode flink verrijkt. Geen wonder dus dat zij zich in relatief korte tijd ontplooien tot goed opgeleide, capabele ingenieurs die hun vaardigheden en passie vol energie inzetten voor de technische uitdagingen van de toekomst.