Risk Manager vacatures

De optimisten in de wereld beuren ons regelmatig op. Maar zoals alles waar ‘te’ voor staat al snel te veel is, wordt ook te optimistisch al snel gezien als naïef. Dat zijn een hoop ‘te’tjes’, maar niet het soort waar jij als Risk Manager van opkijkt. Naïviteit rondom bedrijfsrisico’s ben je helaas al vaker tegengekomen. Reden genoeg om gevolgschade nu voor te zijn. Benieuwd waar het risicomanagement nog wel wat effort kan gebruiken? Bekijk dan snel onze Risk Manager vacatures.

Bekijk alle Risk Manager vacatures

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Bedrijfsrisico's zijn van alle tijden, en komen voor in elke denkbare vorm of maat. Want risico’s zijn overal. Nou zullen wij ons niet zo snel meer prikken aan een spinnewiel, of een paard op onze teen krijgen. We lopen nu andere risico’s – grotere wellicht – zoals een flink (imago)verlies oplopen, of in het ergste geval failliet gaan. Zoveel goedwillenden als er zijn, lopen er ook nog steeds kwaadwillenden rond op deze planeet. Voor financiële dienstverleners een extra serieuze zaak, zeker als zij op grote schaal opereren. Risk management, ofwel risicomanagement, neemt hun zorgen hierover weg.

Risk management ja. Want welke schade willen die kwaadwillenden aanrichten, en nog belangrijker: hoe willen ze dit doen? Het is geen onderzoek dat je in een uurtje klaar hebt. Voor je harde uitspraken kunt doen, moet je namelijk elk detail uitvoerig gesignaleerd en geanalyseerd hebben. De welbekende risicoanalyses, waar je als Risk Manager veel aan werkt, helpen je hierbij op weg. Want door die analyses, maar ook door monitoring en evaluaties van het beleid, stel je uiteindelijk heldere rapporten op. Die je dan weer deelt met het managementteam. Uiteindelijk beslissen zij namelijk wat ze er uiteindelijk mee doen. Dus hoe beter jouw communicatieve vaardigheden zijn, hoe helderder je ook je rapporten opstelt en hoe eerder je ze dus ook overtuigt. Makes sense, right?

Customer Due Diligence Analist Finance en Risk vacatures Brunel

Zero risk – risicomanagement of illusie?

Het klinkt bijzonder aantrekkelijk: zero risk. Iedereen wil het wel, want dat is lekker veilig toch? Maar Mark Zuckerberg zei het al mooi: The biggest risk is not taking any risk. Wil je als bedrijf verder komen, dan horen risico’s erbij. Het is juist wat voldoening geeft, als een uitdaging goed uitpakt. Daarom elimineer je risico’s niet per se. Je gaat ook na welke risico’s wél de moeite waard zijn – mits ze natuurlijk veilig genoeg zijn. Schuilt er geen bedreiging achter, maar is het mogelijk wel een financiële of strategische kans? Dan verwerk je ook dit natuurlijk in je dossiers – dat risico neem je wel.

En we hebben het natuurlijk niet over twee of drie risico’s, waar jij zoal aan werkt. Afhankelijk van jouw richting bij een bedrijf focus jij je op verschillende zaken. De meest gemaakte splitsing is die tussen Financial Risk Management en Operational Risk Management. De een lijkt overkoepelend aan de ander, maar het verschil is nog vrij groot. Zo:

  • Focus je als Financial Risk Manager op onder andere koers-, debiteuren- en wisselkoersrisico’s. Dit doe je met inachtneming van verschillende (Europese) richtlijnen, waaronder de Solvency II en de Basel I, II en IIII.  Je voert al jouw taken uit ten behoeve van een gezonde financiële bedrijfssituatie. 
  • Focus je als Operational Risk Manager op onder andere reputatie, politiek en strategisch risico. Ook hierbij komt de Basel II om de hoek kijken, maar als groot verschil met FRM werk je daarnaast vooral aan bedrijfscontinuïteitsbeheer (BRM).
Een behoorlijk verschil dus, maar wel met hetzelfde doel voor ogen: risico’s terugdringen en daardoor meer zekerheid krijgen in een organisatie. En zekerheid, dat wil je als Risk Manager toch ook voor jezelf?

Uitdaging en zekerheid via Brunel

Risicomanagement voor je carrière, dat bieden wij bij Brunel. Omdat wij heus begrijpen dat twintig jaar bij dezelfde werkgever blijven niet meer van deze tijd is. Daarom zetten wij in op jouw flexibiliteit, met veel gevarieerde projecten. De ene periode zit je bijvoorbeeld bij een grote Nederlandse bank, de andere periode bij de Gemeente Amsterdam. Zonder dat je hierbij inlevert op zekerheid of ontwikkeling. Want ga je als Risk Manager via Brunel aan de slag, dan profiteer je gewoon van een contract. En maak je daarnaast ook nog kans op bonussen! Maar wat ons pas echt onderscheidt van andere detacheringsbureaus, is ons persoonlijke ontwikkeltraject voor al onze specialisten. Wij staan voor uitdaging en zekerheid in één zin.

Bekijk alle Risk Manager vacatures

Meer weten? Neem contact op met:

Ariane Kuijt

Junior Sales Consultant

+31 6 13 21 29 89