Financial Controller vacatures

Het is donderdagmiddag, tegen het eind van de werkdag. Er moeten nu echt stappen worden gezet richting die afsluiting. Je spoort het boekhoudteam nog eens aan – pas als zij klaar zijn, begint het voor jou. De cijfers controleren, analyseren en vervolgens weer rapporteren. Jij zet je 100% in voor een gezonde, voldoende liquide bedrijfsstatus. Want hoe we het ook wenden of keren, geld regeert de wereld. Wat doe jij ermee? Je start als Financial Controller bij Brunel.

Bekijk hier alle Financial Controller vacatures

Een kritische blik

Misschien heb je het weleens in je omgeving te horen gekregen, dat je gefocust bent op details. Waar anderen vooral naar het geheel kijken, zie jij altijd de speld in de hooiberg. Oftewel: waar anderen gemakkelijk overheen kunnen kijken, zie jij met één kritische blik wat er scheelt. In de rol van Financial Controller is dit jouw kracht, en precies wat jou zo geschikt maakt voor deze functie. Bedrijven staan te springen om mensen zoals jij. Jouw mindset is voor hen onmisbaar. Hun boekhouders leveren al goed werk, maar jij behoudt de controle én maakt de – letterlijke en figuurlijke – balans op. 

Want de financiële wereld is altijd in beweging. Zoals de beurs dat mooi – en vooral up-to-date – reflecteert, gebeurt hetzelfde ook met de inkomsten en uitgaven van een bedrijf. Soms werkt iets een periode lang ontzettend goed, maar is het daarna plotseling klaar. Grondig controleer jij daarom alle opvallendheden in de week-, maand- en jaarafsluitingen die je onder je neus krijgt. Die zijn haast een soort encyclopedieën voor je, want in al die cijfers zit ontzettend veel informatie. Informatie die jij als Financial Controller toelicht aan het management. Het geheim daarin? Tussen de cijfers door lezen, en dit vertalen. Want welke afwijkingen zijn relevant? En waarom zijn die afwijkingen er eigenlijk? Met tot slot de belangrijkste vraag: wat kan de CFO hieraan doen?

Plan, do, check, act

Hij lijkt zo voor de hand liggend, de PDCA-methode. Maar toch wordt ‘ie in het bedrijfsleven nog vaak vergeten. Plan, do, check, act. Voor iedereen op de financiële afdeling, van accountancy tot control, is het model van toepassing. Iedereen, omdat je het als Financial Controller simpelweg niet alleen kunt. Ook de boekhouders, het management en de business controller zijn uiteindelijk verantwoordelijk voor het totale geheel. Dus alleen samen maken jullie de cirkel rond. Dat betekent overigens niet dat elke partij net zoveel verantwoordelijkheid heeft. Als Financial Controller ben je namelijk geen groentje in je vakgebied. Waarschijnlijk heb je er al enkele jaren als boekhouder of accountant opzitten, en begrijp je hierdoor de hele gang van zaken. Je weet wat belangrijk is; daardoor stuur jij nu de boekhouders aan.

Daarin gaat het natuurlijk niet alleen om cijfers. Communicatie is key, vooral als er iets niet in orde is. Hoe geef je duidelijk, maar redelijk feedback? In jouw functie wordt eigenlijk een soort best of both worlds verwacht van je: je moet zowel administratief als communicatief sterk zijn. Daarom pas je ook hiervoor regelmatig het PDCA-model toe. Loopt alles op rolletjes, dan werkt dat ook weer in je eigen voordeel.

The sky is the limit

Een hoger doel, daar ga je natuurlijk voor in je financiële carrière. Je bent ambitieus, gedreven en gemotiveerd. Je wilt jezelf ontwikkelen, op werkinhoudelijk vlak, maar ook op het sociale vlak. En waar kan dat beter dan bij Brunel? Wij houden namelijk wel van jouw instelling. En willen je daarom de juiste handvatten geven. Om misschien wel voor dat éne bedrijf te werken, of Finance Manager of CFO te zijn binnen een aantal jaar. Begrijpen wij volkomen. Daar hebben wij ons netwerk omheen gebouwd. Grote Nederlandse opdrachtgevers, zelfs een paar internationale. Kom je als Financial Controller bij Brunel in dienst, dan ligt de financiële wereld aan je voeten. En komt die gouden functie voorbij, maar ontbreekt het je aan specifieke kennis, dan doe je die kennis gewoon op via ons. Want bij Brunel stap je gelijk in een opleidingstraject op maat. Het is maar net wat aansluit op jouw carrièreplan! Bij ons is the sky the limit.

Meer weten? Neem contact op met:

Lisanne de Haan

Sourcing Consultant, Finance & Risk

+31683042142