Compliance vacatures

Waar hout gehakt wordt, vallen spaanders. Dat is algemeen bekend. Maar als het gaat om miljoenenkwesties, internationale belangen en het imago van een bedrijf, dan moet er zo zorgvuldig gewerkt worden dat die spaanders opgevangen worden voordat ze de grond raken. Als een financiële instelling ontdekt dat er verdachte transacties hebben plaatsgevonden, dan is dat een slechte droom die uitkomt. Zeker als blijkt dat deze malafide praktijken voorkomen hadden kunnen worden door de geldende wet- en regelgeving op de juiste manier na te leven. Jouw doel als CDD Analist is het klantenbestand van onze opdrachtgever zuiver te houden.

Solliciteer nu!

Aan de slag als poortwachter bij de bank

Je slaat als CDD Analist aan het monitoren en beoordelen van klantdossiers en geldstromen. Bij Rabobank, ING, ABN AMRO, De Volksbank, Handelsbanken en verschillende verzekeraars... waar jouw oog voor customer due diligence ook maar tot zijn recht komt. Als Customer Due Diligence-analist zorg jij ervoor dat geen enkel proces met een onethisch randje aan jouw aandacht ontsnapt. Dat is hoe je bent: als er iets niet lijkt te kloppen, zoek je het tot op de bodem uit. En nu heb je er zelfs je beroep van gemaakt. Daarmee aan de slag als poortwachter in de bancaire sector?

logo

Benieuwd naar alle Compliance vacatures?

Bekijk alle CDD vacatures

Know Your Customer (KYC)

Van financiële instellingen, zoals banken, wordt verwacht dat zij precies weten met wie ze zakendoen, zodat hun diensten niet worden misbruikt voor frauduleuze doeleinden. Hierbij kun je denken aan witwaspraktijken, financiering van terrorisme en het financieel ondersteunen van andere criminele activiteiten.

Dat een bank weet om wie het gaat als het klanten of rekeninghouders betreft, klinkt logisch en lijkt makkelijk, maar is dat niet altijd. KYC (Know Your Customer) is inmiddels een onmisbaar onderdeel van een integere bedrijfsvoering. Maar de inschatting of een samenwerking met een klant daadwerkelijk reputatieschade voor het bedrijf gaat opleveren, moet te allen tijde uiterst zorgvuldig worden gemaakt.

Van financiële instellingen, zoals banken, wordt verwacht dat zij weten met wie ze zakendoen, zodat hun diensten niet worden misbruikt.

Wetgeving rondom CDD

Op het moment dat er zich ongebruikelijke acties of transacties voordoen, zijn financiële instellingen wettelijk verplicht de identiteit van de desbetreffende klant vast te stellen, en melding te maken van deze ongebruikelijke activiteiten. De Customer Due Diligence-verplichtingen (CDD) zijn in Nederland vastgelegd in de Wet op het financieel toezicht (Wft), de Sanctiewet 1997 en de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Het verschilt overigens per organisatie of bedrijf of deze onder de Wwft of de Sanctiewet valt.

Fraude detecteren

Als je aan de slag gaat als CDD Analist, Sanctie Specialist of Anti Money Laundering Specialist (AML), heb je tools en bronnen tot je beschikking waar iedere Sherlock Holmes-fan alleen maar van kan dromen. Als een ware detective stort jij je op de screening van zowel nieuwe als bestaande klanten. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om een grootzakelijke klant of om een klant die actief is in de publieke sector, jouw doel is om het klantenbestand van je opdrachtgever zuiver te houden.

Als een ware detective stort jij je op de screening van zowel nieuwe als bestaande klanten.

Jouw carrière als CDD Analist

Die onderzoekende skills die jij inzet als Customer Due Diligence Specialist, krijgen bij Brunel nog een extra steuntje in de rug. Je komt als CDD Analist bij onze opdrachtgevers namelijk bij ons in dienst. Dat betekent voor jou als Customer Due Diligence Specialist, KYC Analist of Wholesale CDD Expert: 

  • Een salaris tussen €2.600,- en €6.000,- op basis van 40 uur
  • Kans op bonussen – in de vorm van salaris of vakantiedagen
  • Een opleidingsbudget, zoals voor cursussen bij ACAMS en NCI. Bekijk hier de opleidingsmogelijkheden.
  • Carrièrebegeleiding van een Brunel Finance & Risk-consultant
  • Diverse events, kortingen én toegang tot de Compliance Community

Dat is inderdaad een brede salarisrange. Jouw salaris als CDD Expert bij Brunel heeft namelijk alles te maken met jouw huidige kennis en ervaring. Wat wél al vaststaat, is dat je als CDD Analist al gauw flinke stappen zet. Wat nu niet is, kan dus gauw komen. Zie jij jezelf wel in de rol van CDD Expert of KYC Analist en voel jij je thuis in een commerciële en dynamische werkomgeving? Maak er werk van en bekijk een vacature of solliciteer nu!

Solliciteer nu of bekijk alle CDD Analist vacatures!

Solliciteer nu! Bekijk alle CDD Analist vacatures

Meer informatie? Ik help je graag verder

Leonie Comello

Senior Consultant Finance Risk & Compliance bij Brunel

06 53 27 30 46