Engineering Talent Programma

Ben je net afgestudeerd of heb je maximaal twee jaar werkervaring?

Heb je je hbo- of wo-opleiding in Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Technische bedrijfskunde, Bouwkunde of Civiele Techniek erg goed afgerond? Wil jij een Jump-start maken in je carrière met veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling en continu in contact staan met ambitieuze collega’s? Ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden als engineering trainee? Dan is het Brunel Talent programma geschikt voor jou.

Wat heeft Brunel je te bieden?

Brunel is een jonge, ambitieuze organisatie en een werkgever, gericht op detachering, projectmanagement en consultancy van hoger opgeleide professionals. Vanaf 1975 uitgegroeid tot een wereldwijde marktspeler.

  • Groot netwerk van toonaangevende opdrachtgevers van multinationals tot bedrijven binnen het MKB.
  • De zekerheid van een 2-jarige arbeidsovereenkomst bij Brunel met goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden
  • Begeleiding en coaching in de ontwikkeling van je vaardigheden.
  • Deelname aan inspirerende trainingen, workshops en netwerk- evenementen.

Waar bestaat het Talent programma uit?

Het Talent programma is opgesteld als aanvulling op de werkervaring die je op gaat doen als trainee engineering bij onze opdrachtgever(s) en bestaat uit een combinatie van inhoudelijke training, uitgebreide begeleiding en netwerken. De volgende onderdelen komen aan bod:

Big5 test
Persoonlijkheids- en vaardigheidsanalyse met als doel inzicht te verkrijgen in de te ontwikkelen vaardigheden. Deze is tevens onderdeel van de selectieprocedure.

Kick-off Talent programma
Een gezamenlijke start waarbij je kennismaakt met de selecte groep Talenten.

Training kleurrijk communiceren DISC
Met behulp van een gedragsanalyse krijg je inzicht in je eigen communicatie. Tijdens de training leer je hoe je mensen kunt herkennen aan hun gedrag en hoe je kunt omgaan met verschillende gedragingen.

Persoonlijk Ontwikkelingsplan
Afhankelijk van je achtergrond en interesses, stellen we gezamenlijk een ontwikkelplan op. Door middel van trainingen en een coachingstraject maak je een snelle ontwikkeling door op technisch inhoudelijk en persoonlijk vlak, die volledig aansluit bij jouw eigen wensen.

Training effectief communiceren
Tijdens de training leer je welke elementen een rol spelen bij communicatie en hoe kun je deze optimaal inzetten. Onderwerpen die aan bod komen: onderzoeken van situaties, aantrekkelijke persoonlijke presentatie (elevator pitch) en voorkomen van belemmeringen.

Training persoonlijk leiderschap
Tijdens deze training behandelen we het vraagstuk hoe je om kunt gaan met hiërarchie, cultuur en verschillen in persoonlijke, afdelings- en organisatiebelangen. Onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn: verschillende belangen, samenwerken, synergie en doelen stellen.

Modulaire training soft skills
Naast de vaste soft skills-trainingen wordt gekeken o.b.v. het POP waar de behoefte ligt. Hier kan gedacht worden aan een training als: debateren, presentatietechnieken, onderhandelings-technieken, projectmatig werken, psychologie achter gedrag, stap in de spanning.

Vakinhoudelijke kennistrainingen
Naast je persoonlijke ontwikkeling gaan we ook aan de slag met het verder ontwikkelen van je kennis. Hiervoor zijn op voorhand drie trainings- / examendagen gereserveerd. Afhankelijk van de groep en van je persoonlijke ontwikkeldoelstellingen zullen deze trainingen individueel of in groepsverband worden ingezet. Voorbeelden zijn: IPMA D, Prince 2 Foundation, AutoCad, Revit, Inventor, NEN 3140, Solidworks, UAV-GC, Excel, Siemens S7, VCA-VOL.

Informatieve bijeenkomsten bij Brunel
Thema avonden gericht op netwerken en kennisdeling met Brunel collega’s in de regio.

Intervisies / workshops
Tussen de trainingen zijn de avondworkshops met verschillende thema’s. Vanuit het thema wordt theorie behandeld en vervolgens middels intervisie kennis en ervaringen gedeeld. De thema’s zijn: Luisteren, Samenvatten, Doorvragen; timemanagement; beïnvloeden middels roos van Leary; beïnvloeden middels socratische gesprekstechnieken; situationeel leiderschap en stakeholdermanagement. 

Regioborrels
Centrale evenementen met al je Brunel collega’s in de regio.

Het Talent programma van Brunel biedt een stukje persoonlijke ontwikkeling wat je niet vaak tegenkomt. De cursussen in omgangsvormen en de mogelijkheid om van mede Brunellers een klankbordgroep te maken voor uiteenlopende onderwerpen kan van grote toevoeging zijn voor iedere starter

Erwin Schoo, Trainee Talent programma.

Mosaic Primary Desktop BIM
Mosaic Secundary Desktop BIM

Het Brunel Talent programma heeft mij de mogelijkheid gegeven om bij verschillende high-tech bedrijven een kijkje te nemen. Daarnaast ondersteund Brunel mijn persoonlijke ontwikkeling met trainingen

Reinier Nielen, Trainee Talent programma. 

Wat verwachten we van je?

Naast je vooropleiding maakt vooral je persoonlijkheid het verschil:

  • Je wilt graag veel energie steken in de ontwikkeling van je vaardigheden, waardoor je je kennis optimaal kan inzetten.
  • Je bent enthousiast en beschikt over goede communicatieve vaardigheden.
  • Je hebt een proactieve en ondernemende houding.
  • Je hebt een multidisciplinaire blik, waardoor jij het overzicht bewaart.

Meer informatie? Neem contact op met:

Floor Rotgers

Recruiter Engineering

f.rotgers@brunel.net

+31 6 13410887

Bekijk hier onze andere traineeships: