Traineeship Rail en Infrastructuur

Ga aan de slag als Rail & Infra Trainee en geef jouw technische carrière via Brunel een boost. Je gaat aan de slag op complexe, multidisciplinaire Rail- en infra projecten zoals: Utrecht Centraal, OV SAAL, OpenIJ en de Uithoflijn. Binnen deze uitdagende projecten komen verschillende technische disciplines samen en heb je te maken met allerlei externe omgevingsfactoren. Neem nu bijvoorbeeld de drukke binnenstad van Utrecht. Voor jou als Engineer een erg interessante uitdaging! Het Rail & Infra Traineeship helpt jou op weg om de Engineer of Projectmanager van de toekomst te worden!

Carrièremogelijkheden

Als Rail & Infra Trainee kun je jezelf op procesmatig vlak of op technisch inhoudelijk vlak specialiseren. 

Op procesmatig vlak kun je jezelf ontwikkelen in de rol van: project coördinator, junior contractmanager, werkvoorbereider, systems engineer of junior projectleider.

In dit traineeship kun je je bezig gaan houden met grote infrastructurele projecten, die te maken hebben met spoor, wegen, bruggen, tunnels, sluizen en lunchthavens. Sommige projecten zijn ook multidisciplinair.

 

Een jaar geleden studeerde ik af en nu ben ik junior contractmanager op Utrecht Centraal! Het Traineeship is meer dan alleen werken en leren. Het heeft mij ook een breed netwerk bezorgd.

Lauren Schutter, Trainee Rail & Infrastructuur

Lees hier nu de ervaringen van Rail & Infra trainees en engineers bij Brunel

Organisaties & Projecten

Binnen Rail Infra projecten zijn er drie verschillende partijen betrokken: de Opdrachtgever, het Ingenieursbureau en de Aannemer.

Binnen Utrecht Centraal is ProRail de Opdrachtgever, Movares het Ingenieursbureau en VolkerRail en BAM zijn samen de Aannemers die het werk uitvoeren. In al deze organisaties kun jij als Rail & Infra Trainee aan de slag. Binnen welke van deze organisaties zie jij jezelf werken?

Utrecht Centraal is een complex project met grote maatschappelijke impact. Het is het hart van het treinverkeer in Nederland. Als hier werkzaamheden worden verricht, heeft dit gevolgen voor treinreizigers door het hele land. Jij als Rail & Infra Trainee werkt samen met het projectteam om het treinverkeer toekomstbestendig te maken. Zo is het doel van de werkzaamheden op Utrecht Centraal dat de capaciteit van het station wordt verhoogd.

Mosaic Primary Desktop Rail
Mosaic Secundary Desktop Rail

Trainingen & Begeleiding

Het Traineeship stoomt jou klaar voor de arbeidsmarkt, dit door de ideale combinatie van theoretische kennis en praktische vaardigheden. Bij Brunel gaan wij een stapje verder, zo besteden wij veel aandacht aan jouw persoonlijke ontwikkeling! Als young Professional is het belangrijk om je in de breedte te ontwikkelen. 

Het Traineeship start daarom altijd met een ontwikkelgesprek, waarin we samen met jou in kaart brengen waarin jij persoonlijk wilt groeien. Gedurende het Traineeship word je hierin ondersteund, enerzijds door coaching, anderzijds door trainingen. Zo creëer jij voor jezelf een voorsprong!

Trainingen persoonlijke ontwikkeling:

 • Sollicitatietraining: een eerste indruk maak je maar één keer. Hoe zorg jij ervoor dat je de indruk achterlaat die je wilt?
 • DISC Kleurentraining: aan de hand van een individuele test krijg je inzicht in je eigen gedrag. In de training leer je hoe je deze kennis kunt gebruiken om een goede samenwerking te creëren met je nieuwe collega’s. 
 • Communiceren met lef: in projecten werk je met verschillende belanghebbenden, dit kan zorgen voor een spanningsveld. Na deze training heb je de vaardigheden om hier adequaat mee om te gaan.
 • Persoonlijk leiderschap: je wilt je doelen bereiken en hebt hier anderen voor nodig. Hoe neem je het heft in eigen handen en hoe beïnvloed je je omgeving?
 • Intervisie: Je komt regelmatig bijeen met je collega’s om praktijk cases te bespreken en oplossingen te bedenken voor vraagstukken. Samen haal je het beste uit jezelf!

Technisch inhoudelijke trainingen:

Het Traineeship begint met een intensieve opleiding van twee maanden in groepsverband. In deze maand maak jij in sneltreinvaart kennis met de Rail Infra technieken. Je krijgt veel inhoudelijke bagage om goed van start te kunnen gaan bij één van onze opdrachtgevers.

Waar bestaat de opleidingsperiode uit?

 • Kennismaking rail&infrabranche
 • Spoorbouw
 • Asset management
 • Project management
 • Contractvormen
 • System Engineering

De trainingen worden verzorgd in samenwerking met het Railcenter en CROW.

 

Solliciteren voor het Traineeship Rail & Infrastructuur

Wil jij ook bij Brunel aan de slag als Rail Trainee, dan voldoe jij aan de volgende criteria:

 • Een technische HBO- of WO-opleiding afgerond, zoals: Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Civiele Techniek of Technische Bedrijfskunde afgerond. 
 • Zin om vol energie een intensief opleidingstraject in te gaan, wat jouw vliegende start betekent naar een carrière vol uitdagingen in engineering.
 • Een flinke dosis enthousiasme, ondernemerschap, doorzettingsvermogen en ambitie.
 • Heb jij een studie afgerond in een andere richting, maar wel interesse in het vakgebied? Dan kan je je alsnog aanmelden voor een gesprek! 
 

Meer informatie? Neem contact met op:

Jordy Lievers

Jordy Lievers

Sourcing Consultant

j.lievers@brunel.net

+31 (0)6 51 96 99 91