Brunel Moving Forward Programma

Je hebt de afgelopen jaren veel kennis en ervaring opgedaan bij één of meerdere werkgevers en je bent toe aan de volgende stap in jouw ontwikkeling. Het Brunel Moving Forward Programma is er om jouw ontwikkeling maximaal te ondersteunen en te faciliteren.

Jouw carrièremogelijkheden

Het Brunel Moving Forward Programma sluit goed aan bij functies in een projectomgeving waar naast jouw kennis ook een beroep wordt gedaan op jouw communicatieve vaardigheden. Hierbij kun je denken aan functies die het proces begeleiden of aan specialistische functies waarin je onderdeel bent van een projectteam.

Specialistische functies:
R&D engineer, constructeur, cost engineer, proposal specialist en planner.

Procesmatige functies:
Projectleider, sales engineer, werkvoorbereider, consultant, project engineer en junior projectmanager.

Jouw werkomgeving

Brunel heeft een groot netwerk van toonaangevende opdrachtgevers, van multinationals tot MKB. De mogelijkheden die Brunel biedt, zijn eindeloos en worden afgestemd op jouw vooropleiding en ambities. Op basis van verschillende kennismakingsgesprekken bepaal je zelf bij welke opdrachtgever jij aan de slag gaat. 

Een kleine greep uit de opdrachtgevers van Brunel: VDL, Ardagh, Scania, BAM, Van Gelder, Strukton, Benchmark, Mobilis, Antea, Vitens en verschillende gemeentes en provincies.

Jouw programma

Naast dat je aan de slag gaat bij één van onze toonaangevende opdrachtgevers, word je gedurende een periode van twee jaar begeleid in de vorm van het Brunel Moving Forward Programma. De aandacht ligt met name op de ontwikkeling van jouw soft skills en daarnaast op uitgebreide begeleiding, netwerken en hard skills (op modulaire basis). Dit vullen we in op basis van jouw persoonlijk ontwikkelplan. Zo ontwikkel jij je in deze periode tot een gedreven professional.

Kennisontwikkeling

De kennis en ervaring die je al hebt, vormt de juiste basis voor jouw werkzaamheden. Daarnaast stellen wij samen met jou een ontwikkelplan op. Op basis van jouw wensen en ambities gaan we na het eerste jaar verdieping aanbrengen middels modulaire kennis- en/of vaardigheidstrainingen. Hiervoor zijn drie trainings-/ examendagen gereserveerd.

Voorbeelden kennistrainingen:
IPMA D, Prince 2 Foundation en Practitioner, AutoCad, Revit, BIM, Inventor, NEN 3140, Solidworks, UAV-GC, Siemens S7 en VCA-VOL.

Voorbeelden vaardigheidstrainingen:
Feedback geven en ontvangen, debattering, presentatietechnieken, onderhandelingstechnieken, projectmatig werken, psychologie achter gedrag, stap in de spanning en situationeel leidinggeven.

Vaardigheidstraining
Naast het modulaire deel is er een vast programma met vaardigheidstrainingen, dit wordt verzorgd door Brunel Learning & Development in samenwerking met externe specialisten en lokale consultants. De volgende onderdelen komen aan bod:

 • DISC Kleurentraining
  Een nieuwe werkomgeving met veel nieuwe mensen. Met de één kun je wel goed op schieten en met de ander loopt het stroef. Tijdens de training krijg je inzicht in je eigen communicatiestijl middels een analyse en leer je hoe je mensen kunt herkennen aan hun gedrag en hoe je kunt omgaan met de verschillen hierin.
 • Effectief Communiceren
  We gaan een stapje verder in de wereld van communicatie en bekijken welke elementen een rol spelen en hoe je deze optimaal kan inzetten. Je gaat situaties onderzoeken, jouw persoonlijke presentatie (elevator pitch) optimaliseren en leren hoe je omgaat met belemmeringen.
 • Beïnvloedingsvaardigheden
  Verschil je van mening, zijn anderen niet zo enthousiast als jijzelf, gaat de samenwerking maar stroef of merk je dat je gesprekspartner jou niet begrijpt? Deze training draait om beïnvloeding met respect voor de ander. Hoe stuur je iemand in de richting die jij wenst?
 • Persoonlijk Leiderschap
  Alles draait om de vraag hoe jij leiding geeft aan jezelf en hoe zich dat vertaalt in je werk en privé. ‘Ik ben wel druk, maar ben ik met de juiste dingen bezig? Hoe haal ik meer uit mezelf? Heb ik het gevoel dat ik geleefd word of heb ik zelf mijn doelen voor ogen? Hoe proactief ben ik eigenlijk? Hoe krijg ik mezelf en anderen in beweging en haal ik meer uit de samenwerking?’
 • Stakeholdermanagement
  Met wie ga je het gesprek aan? Wie neemt de beslissing? Wie niet? Wie zijn jouw echte stakeholders? Hoe vind je ze, onderhoud je contact en hou je ze tevreden? In de training Stakeholdermanagement onderzoek je hoe je slim kunt kijken naar jouw eigen werkomgeving en wie je het beste kunt beïnvloeden om je doelen te bereiken.

Workshops met intervisie
Tussen deze bovengenoemde dagtrainingen zijn de thema workshops in de avonden. We grijpen terug wat je in de trainingen hebt geleerd, behandelen eigen ingebrachte praktijkcases en maken een extra verdieping. De thema’s zijn:

 • Luisteren, samenvatten, doorvragen
 • Timemanagement
 • Socratische gespreksvoering
 • Situationeel Leidinggeven
 • Persoonlijk leiderschap

Praktijkervaring & netwerken
Naast het ontwikkelen van je kennis en vaardigheden ga je vooral veel toepassen in de praktijk. Voor een zo groot mogelijk leereffect komen we ongeveer iedere 6 a 8 weken bij elkaar:

 • Kick-off meeting
 • POP-gesprekken
 • Trainingsdagen
 • Avondworkshops
 • Brunel Interactive Events
 • Regioborrels

Wat verwachten we van je?

Naast je vooropleiding maakt vooral je persoonlijkheid het verschil:

 • Je wilt graag veel energie steken in de ontwikkeling van je vaardigheden, waardoor je je kennis optimaal kan inzetten.
 • Je bent enthousiast en beschikt over goede communicatieve vaardigheden.
 • Je hebt een proactieve en ondernemende houding.
 • Je hebt een multidisciplinaire blik, waardoor jij het overzicht bewaart.

Meer informatie?

Amber Agterhuis

Recruiter

a.agterhuis@brunel.net

+31 38 726 5234