Traineeship Maintenance

Het Traineeship Maintenance richt zich op de unieke en dynamische wereld van de industrie. Een wereld waarin Machines en Installaties continu moeten draaien en correctief en preventief onderhoud nodig is. Een wereld waarin productieprocessen steeds verder geoptimaliseerd of geautomatiseerd moeten worden. Jij kunt als Maintenance Trainee bij Brunel aan de slag binnen deze dynamische wereld! Je doorloopt een intensief opleidingsprogramma waarna je jouw opgedane kennis toepast bij een toonaangevende organisatie binnen de industrie. Je kijkt continue naar de verbetering van processen met betrekking tot het onderhoud. Je ondersteunt en adviseert zo de Maintenance Manager. Als Maintenance Trainee krijg je de mogelijkheid sneller door te groeien met meer verantwoordelijkheid. 

Carrièremogelijkheden

Het Traineeship helpt jou sneller door te groeien, dit kan op technisch inhoudelijk en procesmatig vlak.

Is het jouw ambitie om je op technisch inhoudelijk vlak te ontwikkelen? Om zo je analytisch denkvermogen optimaal te benutten? Dan passen de functies van Maintenance Engineer en Reliability Engineer bij jou.

Kies jij ervoor om als Maintenance Trainee je te richten op de procesmatige kant dan kun je doorgroeien in de functies van: Projectleider, Maintenance Supervisor/Manager Techniek of Projectmanager.

Na het afronden van mijn opleiding was ik oriënterende, in welke technische branche ga ik nu aan de slag? Mijn keuze is gevallen op het Maintenance Traineeship, en hier heb ik geen dag spijt van gehad! Het Traineeship heeft de ideale balans tussen werken en leren.

Lees hier nu de ervaringen van een Maintenance trainee

Organisaties & Projecten

Het Traineeship Maintenance richt zich op de unieke en dynamische wereld van de industrie. Het productieproces binnen de industrie staat namelijk nooit stil. Je hebt door het continue proces dus te maken met een dynamische werkomgeving.

Opdrachtgevers waar jij aan de slag kunt als Trainee zijn bijvoorbeeld: Friesland Campina, Douwe Egberts, Heinz, Avebe, Akzo, Philips, Stork, RWE, NUON of Attero.

Mosaic Primary Desktop Maintenance
Mosaic Secundary Desktop Maintenance

Trainingen & Begeleiding

Het Traineeship stoomt jou klaar voor de arbeidsmarkt, dit door de ideale combinatie van theoretische kennis en praktische vaardigheden. Bij Brunel gaan wij een stapje verder, zo besteden wij veel aandacht aan jouw persoonlijke ontwikkeling! Als Young Professional is het belangrijk om je in de breedte te ontwikkelen. 
Het Traineeship start daarom altijd met een ontwikkelgesprek, waarin we samen met jou in kaart brengen waarin jij persoonlijk wilt groeien. Gedurende het Traineeship word je hierin ondersteund, enerzijds door coaching, anderzijds door trainingen. Zo creëer jij voor jezelf een voorsprong!

Trainingen persoonlijke ontwikkeling:

 • Sollicitatietraining: een eerste indruk maak je maar één keer. Hoe zorg jij ervoor dat je de indruk achterlaat die je wilt?
 • DISC Kleurentraining: aan de hand van een individuele test krijg je inzicht in je eigen gedrag. In de training leer je hoe je deze kennis kunt gebruiken om een goede samenwerking te creëren met je nieuwe collega’s. 
 • Communiceren met lef: in projecten werk je met verschillende belanghebbenden, dit kan zorgen voor een spanningsveld. Na deze training heb jij de vaardigheden om hier adequaat mee om te gaan.
 • Persoonlijk leiderschap: je wilt je doelen bereiken en hebt hier anderen voor nodig. Hoe neem je het heft in eigen handen en hoe beïnvloed je je omgeving? 
 • Intervisie: Je komt regelmatig bijeen met je collega’s om praktijk cases te bespreken en oplossingen te bedenken voor vraagstukken. Samen haal je het beste uit jezelf!

Technisch inhoudelijke trainingen:

 • Theorie + praktijkexamen (3 maanden) bestaande uit o.a. :
  Maintenance Management Systems
  Total Productive Maintenance
  Value-Driven Maintenance
  Atex
 • Lean six sigma, green belt niveau (optioneel)

Solliciteren voor het Traineeship Maintenance

Ook aan de slag als Maintenance Trainee, dan voldoe jij aan de volgende criteria:

 • HBO/WO opleiding Technische Bedrijfskunde, Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde, Onderhoudsmanagement, Chemische e.d.
 • Sterk organisatorisch vermogen, analytisch, overtuigingskracht.
 • Communicatief sterk en klantgericht.
 • Een sterke interesse in procesautomatisering en bent graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen maintenance.

Meer informatie? Neem contact op met:

Bart Beima

Bart Beima

Executive Consultant

b.beima@brunel.net

+31 (0)6 10 51 53 35