ENGIE Traineeship Engineering

Tekenen in 3D, je eigen computer bouwen, deelnemen aan hackatons… van jongs af aan ben je geboeid door techniek en alles wat daarachter zit. En na jouw afgeronde technische opleiding weet je het zeker: hier wil je carrière in maken. The next step? Die zetten we samen! 

Naar Engineering-vacatures

ENGIE staat voor duurzaamheid

Je kent ENGIE misschien wel als duurzame energieleverancier, maar wist je ook dat ENGIE Services de grootste technische dienstverlener van Nederland is? ENGIE ontwerpt, realiseert, onderhoudt en beheert innovatieve en integrale oplossingen voor uiteenlopende klanten in de industrie, infrastructuur en utiliteitsmarkt. Daarnaast helpt ENGIE haar klanten bij het verduurzamen en optimaliseren van hun bedrijfsprocessen om zo de energietransitie te versnellen. Met opdrachtgevers als ASML, Schiphol, FrieslandCampina en ABN AMRO vind je ENGIE Services door heel Nederland!

Unieke samenwerking tussen ENGIE en Brunel

Dat je over technisch inzicht beschikt, dat weet iedereen. Jij hebt besloten dat je daar echt in wil doorgroeien. Maar in welke richting precies, daar zou je nog wel wat advies in kunnen gebruiken. Voor dit Engineering Traineeship werkt ENGIE exclusief samen met Brunel. In een periode van 2 jaar tijd gaan we samen met jou op zoek naar de technische richting binnen Engineering die het beste bij jou past. Ligt jouw hart bij hardware, software, 3D-design of is de utilitaire beroepspraktijk meer jouw ding?

Begeleiding tijdens het ENGIE Traineeship

Om dit te onderzoeken, voer je minimaal drie opdrachten van 7 maanden uit binnen verschillende afdelingen/onderdelen van ENGIE. Zo leer je ENGIE goed kennen. We bepalen samen welke opdrachten je oppakt. Zo kun je bijvoorbeeld een bijdrage leveren aan het ontwerp van een smart grid voor een decentrale energieoplossing, aan het ontwerp van de operatiekamer van een ziekenhuis of aan het automatiseren van bruggen en sluizen, zodat deze op afstand bedienbaar zijn. Waar het ons om gaat, is dat jij een richting kiest waar je niet alleen energie instopt, maar waar je minstens evenveel energie van krijgt. En daarom gaan we graag met je in gesprek, zodat we je kunnen helpen met het maken van de juiste keuze.

Carrière maken met het ENGIE Traineeship Engineering

De voertaal tijdens het opleidingsprogramma is Nederlands. Na het Traineeship treed je in dienst bij ENGIE. En tot die tijd heb je de zekerheid van een contract voor twee jaar bij Brunel. Over het financiële gedeelte hoef je je ook niet druk te maken, want je kunt rekenen op een uitstekend startsalaris van € 2.650,- bruto per maand, dat in het tweede contractjaar ook nog eens verhoogd wordt!

Naast de opdrachten die je doet, kun je ook veel kennis opdoen! Niet alleen op het gebied van bijvoorbeeld AutoCAD, NEN 1010, kabelberekeningen, P&ID lezen, Machineveiligheid, Cyber Security en Siemens TIA portal. Ook aan veiligheid is gedacht: certificaten voor VCA en de Basisopleiding System Engineering zitten ook in het pakket. En kunnen jouw soft skills op het gebied van persoonlijk leiderschap of overtuigingstechnieken wel een opfrisser gebruiken? Ook dat kan met dit Traineeship.

En wat dacht je van:

 • Persoonlijke begeleiding met aandacht voor zowel jouw persoonlijke ontwikkeling als
          de ontwikkeling van jouw technische kennis
 • Afwisselende opdrachten en een werkomgeving waar jouw mening telt
 • Een laptop, telefoon en een collectieve zorgverzekering
 • Een persoonlijke Brunel-consultant die je bijstaat met raad en daad

Dit heb je nodig voor het ENGIE Traineeship

Welke richting je ook kiest, een goede basis is essentieel om op verder te bouwen. Daarom heb je een relevante hbo-/wo-opleiding gevolgd, zoals Elekrotechniek, Energietechniek of Mechatronica. 

 • Met je communicatieve vaardigheden zit het wel goed
 • Samenwerken geeft je energie; wat weer leidt tot synergie
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B en reisbereid
 • Ambitieus, leergierig, oplossingsgericht, dat ben jij
 • Je bent fulltime (40 uur) beschikbaar

Dan zit er nog maar één ding op: solliciteren!

Meer informatie? Neem contact op met:

Marlijn Borst

Recruitment Consultant

0622170108