Traineeship BIM Engineer

De vraag naar BIM-specialisten wordt steeds groter en jij kunt er één worden dankzij het Traineeship BIM Engineer! Building Information Modelling (BIM) is een 3D model waarin integraal wordt samengewerkt door diverse disciplines. BIM helpt om de communicatie tussen alle betrokken partijen bij multidisciplinaire projecten te optimaliseren. Dit met als doel: projecten effectiever te plannen en de kosten en complexiteit van bouw- en onderhoudsprocessen terug te dringen. Met het BIM Traineeship bij Brunel leer je alles over BIM. Tegelijkertijd bekleed je een spilfunctie in multidisciplinaire projecten waar je in aanraking komt met verschillende techniekvelden.

Carrièremogelijkheden als BIM Modelleur

Je wordt primair opgeleid tot BIM Modelleur. Met jouw BIM-kennis en ervaring kun jij echter meerdere kanten op, zowel op procesmatig als op specialistisch vlak:

Specialistische functies:
BIM modelleur, REVIT engineer,
CAD engineer en project engineer.

Procesmatige functies:
BIM regisseur, werkvoorbereider, junior
projectleider en junior BIM manager

BIM, ofwel virtueel bouwen, is de toekomst en zal alleen maar méér en méér worden. Het BIM Engineer Traineeship speelt hierop in. Er is te weinig aanwas aan BIM-engineers terwijl de vraag groeit. Het BIM Engineer Traineeship biedt je dan ook een mooie toekomst. Het geeft je een voorsprong op het gebied van BIM ten opzichte van de rest van Nederland. Zoals ik altijd zeg: een beter BIM begint altijd bij jezelf.

Bas Spaan, BIM Expert & BIM Trainer Brunel

Organisaties & Projecten voor BIM trainees

Er zijn een tal van mogelijkheden voor jou als BIM Trainee bij Brunel binnen zowel de aannemerij als ingenieurspartijen. Jouw stap naar Brunel als BIM Trainee opent deuren voor jou bij organisaties. Partners van het BIM-Traineeship zijn onder andere: BAM, Volker Wessels, Dura Vermeer en Deerns.

Lees hier nu de ervaring van een BIM trainee

Trainingen & Begeleiding Traineeship BIM Engineer

Het Traineeship stoomt jou klaar voor de arbeidsmarkt, dit door de ideale combinatie van theoretische kennis en praktische vaardigheden. Bij Brunel gaan wij een stapje verder, zo besteden wij veel aandacht aan jouw persoonlijke ontwikkeling! Als Young Professional is het belangrijk om je in de breedte te ontwikkelen.  Het Traineeship start daarom altijd met een ontwikkelgesprek, waarin we samen met jou in kaart brengen waarin jij persoonlijk wilt groeien. Gedurende het Traineeship word jij hierin ondersteund, enerzijds door coaching, anderzijds door trainingen. Zo creëer jij voor jezelf een voorsprong!

Trainingen persoonlijke ontwikkeling:

 • Sollicitatietraining: een eerste indruk maak je maar één keer. Hoe zorg jij ervoor dat je de indruk achterlaat die je wilt?
 • DISC Kleurentraining: aan de hand van een individuele test krijg je inzicht in je eigen gedrag. In de training leer je hoe je deze kennis kunt gebruiken om een goede samenwerking te creëren met je nieuwe collega’s. 
 • Persoonlijk leiderschap: je wilt je doelen bereiken en hebt hier anderen voor nodig. Hoe neem je het heft in eigen handen en hoe beïnvloed je je omgeving? 
 • Modulaire trainingen: Denk hierbij aan stakeholder management, feedback geven en ontvangen, beïnvloedingsvaardigheden, debatteren, presentatietechnieken, projectmatig werken, psychologie achter gedrag, stap in de spanning, timemanagement en situationeel leidinggeven. 

Technisch inhoudelijke trainingen:

Het vakinhoudelijke gedeelte is samengesteld in overleg met externe specialisten. De volgende onderwerpen worden behandeld:

Revit:

 • Revit Basis
 • Revit Gevorderden
 • MEP
 • Families
 • Navisworks

Casuïstiek en Presentatie

BIM:

 • Verandermanagement
 • Protocollen
 • Overdracht en Samenvatten
 •  Faalkostenreductie

Autodesk Examinering

 

Solliciteren voor het Traineeship BIM Engineer

Wil jij jezelf ontwikkelen tot BIM specialist door middel van het BIM Traineeship, dan voldoe jij aan de volgende criteria:

 • Een MBO+ of HBO diploma richting Bouwkunde, Werktuigbouwkunde, Mechatronica, Elektro- of Installatietechniek.
 • 0-5 jaar relevante werkervaring, zowel starters als meer ervaren kandidaten zijn welkom!
 • Zin om vol energie een intensief opleidingstraject in te gaan, waardoor jij in korte tijd klaar wordt gestoomd tot BIM-Engineer.
 • Een proactieve en ondernemende instelling.

Meer informatie? Neem contact op met:

Floor Rotgers

Recruiter Engineering

f.rotgers@brunel.net

+31 6 13410887

Bekijk hier onze andere traineeships: