BIM modelleur

Je begeven in verschillende dimensies, wie wil dat nou niet? Het is de fantasie van bijna ieder kind. Het idee van spelen met tijd, massa en vorm… Ook jij vond het maar wat interessant. Nou bleek het eerste natuurlijk al gauw onmogelijk. Maar je creatieve brein liet je niet los. Kom je niet in andere dimensies terecht, dan geef je zelf wel dimensie aan dingen. Aan bouwontwerpen bijvoorbeeld, die je modelleert met BIM! Benieuwd naar jouw volgende BIM-project? Bekijk snel onze vacatures. 

Naar BIM vacatures

Het belang van de BIM modelleur

Bouwen doe je niet alleen. Omdat het immens veel werk is, uiteraard, maar er speelt nog veel meer. Heb je eerder in de bouw gewerkt, dan begrijp je het effect van teambuilding als geen ander. Samen kom je drie keer verder in dezelfde tijd, en zie je bovendien minder snel fouten over het hoofd. Zoals ze in veel sectoren een vier-ogen-principe toepassen, kom je daar met een bouwproject niet mee weg. Een twaalf-ogen-twaalf-handen-principe, dat komt al meer in de buurt. Maar zelfs dan kan een opdrachtgever zich nog verkijken op het budget. Want allemaal leuk en wel, wij lopen nu op de zaken vooruit. Alleen met een goed model kun je namelijk pas écht huizen als kastelen bouwen. En daarom ben jij, als BIM modelleur, onmisbaar.

Bij Brunel zijn we niet alleen op zoek naar BIM modelleurs. Op het niveau van managers en coördinators zijn onze klanten op zoek naar mensen met kennis van BIM.

De dynamiek van een bouwproces in de 21e eeuw

Ook vóór een bouwproces echt wordt gestart, is er continu beweging in het project:

  • Er zijn constant veranderende wensen.
  • Verantwoordelijkheden veranderen.
  • Soms verandert de omgeving zelfs.
  • Meerdere partijen werken steeds aan hetzelfde project - wat logisch is, maar ook lastig, want risico's en fouten kunnen er daardoor zomaar insluipen.

Gelukkig leven we in de 21ste eeuw, en is hier al enige tijd iets voor bedacht: BIM. Building Information Modeling, oftewel, Bouw Informatie Modellering. Het is driedimensionaal, digitaal en eigenlijk zelfs cruciaal: bij het juiste gebruik haalt het de faalkosten van een bouwproject fors omlaag. Hoe? Je werkt continu aan exact hetzelfde 3D-model, doordat het gedeeld is met iedere betrokkene. Sharing is caring, in de meest letterlijke zin van het woord. Wie de juiste rechten heeft, voert ook wijzigingen uit, en heeft zo invloed op het gehele project. Ja, ook tijdens de bouwfase.

We zijn altijd op zoek naar talent. Stuur ons een open sollicitatie.

Upload je cv

BIM tijdens het maakproces

Want stel je voor. Je werkt als BIM modelleur of BIM manager aan een groot bouwproject. Of het een brug, gebouw, tunnel of spoorlijn is, maakt voor dit verhaal even niet uit. Maar stel: je hebt de 2D-tekeningen ontvangen van de architecten en engineers. En je hebt jouw BIM-talent er stevig op losgelaten. In REVIT, Autodesk BIM 360, SketchUp of misschien wel in Navisworks. Welke software je ook hebt gebruikt – eigenlijk elke tool maak je je zo eigen, je basiskennis staat namelijk als een huis –, je hebt ze omgezet naar de meest overzichtelijke, gedetailleerde 3D-visualisaties mogelijk; inclusief verdiepingen en views voor aanzichten. Alles is juist berekend, analyses zijn afgerond en het maakproces kan van start. 

Jouw taak stopt niet bij die start. Want waar het maakproces zonder BIM vooral bestaat uit taakgericht aan de slag gaan, creëer je met BIM letterlijk een wisselwerking. En wel een van grote waarde. In de functie van BIM modelleur dokter je elk detail uit, en voer je steeds wijzigingen door aan de hand van feedback. Continu schakel je hiervoor met alle betrokkenen. En omdat zij allemaal dezelfde data gebruiken, zoals tekeningen, berekeningen, dimensies en rapporten, ligt iedereen vrijwel altijd op één lijn. Het is transparant, knelpunten worden op tijd gezien (en opgelost) en opties worden gemakkelijker afgewogen. Oftewel: dankzij jou als Modelleur worden kosten flink gereduceerd. En draag je bovendien bij aan een soepelere, prettigere samenwerking. Zeiden we al dat je onmisbaar bent?

Jouw BIM model via Brunel

Met BIM kun jij dus wel overweg. Je hebt een relevante studieachtergrond – zoals Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek of Installatietechniek – bent punctueel en ontzettend analytisch ingesteld. Ook ken je elk genoemd softwareprogramma zo ongeveer op je duimpje. Het is wel duidelijk: in principe kun jij overal wel aan de slag.

Werken via Brunel

Waarom dan via Brunel? Goede vraag, maar gelukkig hebben we daar wel antwoord op. Wij willen onze specialisten namelijk graag gelukkig zien. Ze eigenlijk verder helpen dan ze alleen kunnen, op vele vlakken. Door de zekerheid van een contract natuurlijk, maar nog door veel meer. In ons brede netwerk komen de meest gigantische projecten voorbij, die voor zelfs de grootste topspecialist een unieke kans zijn. Wist je bijvoorbeeld dat de Noord/Zuidlijn deels door Brunellers is gebouwd? Kun je nagaan op welk niveau onze specialisten nú zitten. Topniveau, inderdaad, dat is waar zij voor gaan. En wij ook; voor jou! Zelfs als je daarbij nog hulp nodig hebt – van coaching tot specifieke kennis. Daar zijn wij voor. Op ons kun je geen luchtkastelen bouwen, maar echte. Hoe immens je maar wil.